dimecres, 24 de novembre del 2010

Miralles i Llamazares demanen als sindicalistes dels Bages que es converteixin en "piquets d’ICV-EUiA" fins el 28-N

El diputat d’IU diu que a Catalunya “ens juguem el futur de les esquerres i del federalisme
El número 3 d’ICV-EUiA a les eleccions, Jordi Miralles, i el diputat d’IU, Gaspar Llamazares, han fet una crida als sindicalistes de la comarca del Bages perquè els ajudin a mobilitzar l’electorat d’esquerres de cara a les properes eleccions del 28 de novembre. Ho han fet durant un dinar amb dirigents sindicals entre els quals hi havia Ricard Sánchez, el també coordinador comarcal d’EUiA.

El coordinador general d’EUiA ha demanat el compromís dels sindicalistes, "imprescindible" per “refer els espais comunitaris”, i també per seguir convertint la coalició en una esquerra d’acollida de la gent d’esquerres emprenyada amb el PSOE o desconcertada amb el PSC. Finalment, Miralles ha instat als assistents a convertir-se en "piquets de coalició" fins el dia de les eleccions per aconseguir el màxim nombre de vots.

De la seva banda, el diputat d’IU, Gaspar Llamazares, ha explicat que la qüestió és “mantenir el rumb del canvi iniciat amb el govern d’Entesa o la involució” que representa la dreta. Llamazares ha demanat que hi hagi una “correspondència entre l’èxit de la vaga general i les eleccions”, i també ha destacat que aquests comicis han de representar “el reequilibri de l’esquerra a Catalunya”, després que el PSC hagi renegat del govern d’entesa, i “a nivell estatal per enfortir una política d’esquerres que lluiti contra les polítiques conservadores”.
Llamazares també ha parlat sobre la sentència de l’Estatut i ha demanat als assistents que “no interpretin cap allunyament dels ciutadans espanyols d’esquerres envers els catalans. Aquest Tribunal Constitucional és fruit d’una degradació de la democràcia pluralista”, ha dit el diputat d’IU que ha finalitzat la seva intervenció recordant que a Catalunya “ens juguem el futur de les esquerres i del federalisme, el model d’estat que millor va a Catalunya i a Espanya”.