dissabte, 20 de novembre del 2010

Miralles critica als qui volen fer creure que la solució no és la política

El coordinador general d’EUiA fa campanya a Montornès del Vallès acompanyat dels candidats Jose Montero i Salvador Milà

El número 3 d’ICV-EUiA a les eleccions, Jordi Miralles, ha reivindicat des de Montornès del Vallès l’obra de govern dels últims anys i ha criticat que la dreta i el PSOE estiguin aconseguint que la gent percebi la política com una cosa que no aporta solucions. “Quan es nega la política, es va al populisme, i el populisme del segle XXI és la base del feixisme”, ha dit Miralles. El també coordinador general d’EUiA ha alertat que “Catalunya és la primera estació de la dreta per arribar a Madrid” i ha demanat un esforç de mobilització a tots als assistents a l’acte que ha tingut lloc aquest divendres al vespre al CEIP La Marinada de Montornès del Vallès.

Jordi Miralles considera que tot el que ha fet el Govern d’Entesa “ha valgut la pena” i, malgrat que “en algunes coses ens hem equivocat, hem canviat Catalunya i hem contribuït a fer polítiques pensant en les persones, el territori i l’autogovern” . El candidat ha recordat que el 28-N els ciutadans es juguen el govern dels propers quatre anys i també qui gestionarà la sortida de la crisi econòmica i amb quines receptes. En aquest sentit, Miralles ha recordat que la coalició defensa la creació de 300.000 llocs de treball i l’enfortiment de les polítiques socials que garanteixin la igualtat i l’autonomia personal i ha criticat que CiU segueixi els dictats dels lobbies a l’hora de dissanyar la sortida a la crisi.

De la seva banda, el portaveu municipal d’ICV-EUiA i també candidat, Jose Montero, ha demanat a la població que “no passi de la política” i es mobilitzi ja que “qualsevol solució que passi per la dreta empitjoraria la situació”. Amb la vista molt posada a les eleccions municipals de l’any que ve, Montero ha recordat que Montornès del Vallès és el municipi on més percentatge de vots aconsegueix la coalició de tota Catalunya i que, en part, es deu a la idea comunitària de municipi com la millor manera d’impulsar les polítiques d’esquerres.

A l’acte també ha intervingut el candidat de la coalició, Salvador Milà, que ha apostat per una altra manera de sortir de la crisi diferent de la que plantja el govern espanyol basada en una nova economia verda i social. Milà també ha denunciat que CiU vulgui donar lliçons de com administrar el país perquè, en 23 anys de govern, la federació nacionalista “s’ha pulit el patrimoni de la Generalitat”. El candidat ha acabat reclamant més autogovern per fer més polítiques públiques i “convertir Catalunya en l’avançada d’Espanya”.