divendres, 19 de novembre del 2010

ICV-EUiA exigeix al PP la retirada del vídeojoc “Alicia Croft” i la dimissió del responsable de Noves Generacions

Herrera considera que el joc, on es dispara a immigrants, fa “apologia de la violència”
El cap de llista de la coalició a les eleccions i secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha emplaçat a la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, a retirar el vídeojoc “Alícia Croft” on la líder popular apareix sobre una gavina disparant immigrants, independentistes i estelades. Herrera també li ha demanat que anunciï la dimissió del responsable de Noves Generacions del PP de Catalunya, responsable del joc. Pel candidat, el PP “està superant tots els límits, està fent apologia de la violència i frivolitza amb un drama humà”. “ No tot serveix”, ha dit Herrera que considera que Sánchez Camacho “va poc a poc perquè creu que ningú no l’aturarà” però “li hem de dir prou”. Herrera ho ha dit davant unes 250 persones aplegades al Teatre de Blanes.

En un altre ordre de coses, Herrera també ha criticat a CIU i al seu líder Artur Mas, a qui ha acusat “de falta de sensibilitat social”. L’ecosocialista s’ha preguntat si “Catalunya es mereix un president que la seva màxima prioritat és eliminar l’impost de successions als més rics” i ha assegurat que la formació nacionalista “sempre està al costat dels més poderosos com votant a favor de donar 500 milions per recuperar autopistes ruïnoses a Madrid”.

De la seva banda, el coordinador general d’EUiA i número 3 de la coalició, Jordi Miralles, ha destacat la coincidència de receptes per sortir de la crisi que tenen PSOE i CiU en referència a les declaracions que ha fet aquest dimarts el secretari d’estat d’hisenda, Carlos Ocaña. “Que pretenen una sociovergència a Catalunya?, s’ha preguntat Miralles davant l’aposta d’Ocaña pel copagament sanitari i la retallada de la despesa pública de les Comunitats Autònomes, diputacions, corporacions locals i ajuntaments, a qui considera correponsables de la credibilitat econòmica de l’estat.

Miralles creu que amb el copagament s’està intentant “culpabilitzar la malaltia” quan, mentrestant, s’estan deixar de recaptar 89.000 milions d’euros procedents del frau fiscal. D’altra banda, també s’ha preguntat com es pretén crear ocupació amb una política de retallades que aposta, entre altres coses, per retallar en sanitat, educació i reduir el número de funcionaris, inversions i empreses públiques. “ Tot això, diu que la seva manera d’entendre la sortida de la crisi és carregant a les esquenes de la gent treballadora”, ha sentenciat Miralles.

En contraposició a la considerada, al seu parer, la “mala notícia del dia”, Miralles ha celebrat que aquest dimecres es tanqui a Madrid el traspàs de competències dels trens regionals, “una notícia que és l’expressió d’allò que ha suposat el govern d’esquerres a Catalunya”.

Una escola pública de qualitat

Aprofitant que a la sala estaven presents molts estudiants, Herrera ha demanat una escola pública de qualitat i que no hi hagi una educació de dues velocitats. El candidat de la coalició ha afirmat que la seva formació “no vol una escola de primera i una escola de segona. L’educació de qualitat no pot ser un luxe només a l’abast de qui se la pugui pagar”.

Joan Herrera també ha demanat que les possibilitats d’èxit escolar no estiguin lligades als orígens familiars de l’alumne i ha assegurat que “per ICV-EUiA l’equitat és una condició fonamental per la qualitat i l’èxit escolar. La clau contra el fracàs escolar és l’equitat. Si no volem fracàs escolar, hem de lluitar contra les desigualtats en l’educació”. Herrera ha assegurat que en aquests moments “un fill d’universitaris té 3 vegades més probabilitats d’acabar la ESO que un fill de pares amb estudis primaris. Un nen autòcton té 4 vegades més oportunitats d’acabar la ESO que un que ha arribat de fora.”

Al acte també ha intervingut el número 1 per Girona, Joan Boada, que ha demanat que ICV-EUiA es converteixi en un “mur per a que la dreta no avenci”. Boada també ha criticat que la dreta, en referència a CiU i PP, vulgui abaixar l’impost de successions, ja que, segons ha afirmat l’únic que farà és perjudicar als més pobres. Sobre les propostes del PP, també ha assenyalat que li sembla “indecent que anunciïn que volen desfer el memorial democràtic. Sánchez Camacho el que vol és enaltir el que van fer els seus amics, el franquisme”.