dimecres, 1 de desembre del 2010

ICV-EUiA s’erigeix com un “referent” de l’esquerra després dels comicis electorals i promet una oposició “constructiva” i “bel·ligerant”

La coalició començarà una ronda de contactes amb els moviments socials d’esquerra per poder fer un diagnòstic compartit de l’etapa que s’obre a Catalunya amb la victòria de CiU i el creixement del PP

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, i el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles han comparegut avui per valorar els resultats de les eleccions al Parlament i llançar un missatge a la gent que els ha votat: seran “la veu” i el “referent” d’esquerres al Parlament amb una oposició “constructiva, sèria i bel·ligerant”. Herrera ha anunciat també que començaran a treballar amb una ronda de contactes amb organitzacions socials, ambientals i amb sindicats i totes aquelles organitzacions que ara entenen que és el moment que l’esquerra “s’aixequi” i poder fer un diagnòstic compartit de l’etapa que s’obre a Catalunya amb la victòria de CiU i el creixement del PP.

Herrera, ha assegurat que la coalició lluitarà per evitar retallades socials i retrocessos ambientals i batallarà per una sortida de la crisi justa i solidària. “Estarem a la primera línia de foc de qualsevol temptació espanyolista on passi per davant la segregació en funció del seu origen”, ha dit Herrera en referència a l’augment de discursos racistes i xenòfobs que representa el PP alhora que s’ha compromès a fer el possible per “avançar nacionalment de manera cohesionada”.

De la seva banda, el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha fet referència al “nou mapa polític i institucional” aparegut després de les eleccions i ha alertat que “Catalunya està dins el mapa de les forces conservadores que governen Europa”. També s’ha mostrat preocupat per la “fotografia” del Parlament on una vuitantena de diputats són de forces conservadores i de l’extrema dreta, i també per la fotografia de la Moncloa on s’hi han instal•lat els mateixos mercats que van portar el país a la crisi. “El que havia de ser un govern amic ha resultat ser un govern hostil”, ha dit Miralles.
Jordi Miralles ha destacat que la coalició buscarà a partir d’ara el màxim nombre de complicitats per afrontar els nous reptes que es plantegen, com per exemple, les mobilitzacions convocades pels sindicats pels propers dies 15 i 18 de desembre. També ha destacat que un dels reptes prioritaris serà consolidar la coalició.