dissabte, 13 de novembre del 2010

ICV-EUiA crida a la gent jove a anar a votar per canviar el futur

Julián Sesé, responsable d'Alternativa Jove-Joves d'EUiA en un moment de l'acte
Miralles carrega contra CiU: “Mas, jo no t’espero”

Davant un auditori ple de joves, els candidats d'ICV-EUiA han fet una crida al col·lectiu a anar a votar el 28-N per canviar el seu futur i decidir qui gestiona la sortida de la crisi. El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, s’ha adreçat als joves assistents dient que “el capitalisme vol a la gent jove resignada i individualista davant els compromisos i la solidaritat que representeu els joves d’Alternativa Jove i Joves d’Esquerra Verda”. El candidat número 3 d’ICV-EUiA a les eleccions també ha recordat que el que ara titllen la generació “nini” són els que als anys 80 denominaven “passotes”, i que aquella generació és la que “avui no creu en la política, veuen lluny els sindicats de lluny i s’abstenen”. Per això, Miralles considera que “l’abtenció dels joves no és una causa, sinó una conseqüència del sistema injust actual”. “La crisi vol la gent jove resignada, de genolls, i nosaltres la volem dempeus”, ha emsafitzat Miralles.

Miralles també ha criticat l’última proposta del candidat de CiU, Artur Mas, que aquest dissabte ha plantejat tirar endavant una croada contra el fracàs escolar. En clara al"lusió a la federació nacionalista, també ha denunciat que alguns que fa una setmana rendien “pleitesia” al Papa, ara s’han adonat del tractament que van rebre les dones durant la cerimònia religiosa i de les “barbaritats” que va dir sobre la família. El coordinador general d’EUiA ha dit que, igual que la coalició va dir al Papa que no l’esperàvem, ara toca reformular-ho i dir: “Mas, jo no t’espero!”.

De la seva banda, el número 1 de la llista ecosocialista per les properes eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha apel·lat al dret a decidir dels i les joves sobre l’economia i els drets socials, i, en definitiva, sobre la seva vida. “Podem decidir sobre la pàtria però no sobre l’economia? Podem decidir sobre la nació, però volen que deixem que sobre el treball i els drets socials decideixen els mercats? No hi ha decisió més important que decidir sobre el treball, l’educació, l’habitatge o la salut”, ha afirmat mentre ha fet una crida a la gent jove perquè el dia 28 vagin a votar perquè el futur està a les seves mans. “El 28N decidiu el futur: d’un país i d`’una generació. El futur està a les vostres mans”, ha afegit.

er això, Herrera ha criticat durament la proposta “salvatge” de CiU: “És un escàndol que CiU s’atreveixi a proposar un contracte d’explotació: sense sou ni cotitzacions socials”, ha dit Herrera. “Volen pels altres allò que no acceptarien ells mateixos ni voldrien pels seus fills”, ha asseverat i per això ha advertit que les properes eleccions al Parlament “decidiran el futur d’un país i d’una generació”.

“Som més els qui volem un futur digne, un futur millor per a tothom i no només per uns quants. Només cal que tota aquesta gent es mobilitzi, perquè”, ha advertit, “si guanya la dreta la vostra generació pot esdevenir la generació de la crisi, la generació de les oportunitats perdudes”. Per això, Herrera ha remarcat la importàcia d’anar a votar “per combatre la dreta” per aconseguir "la generació del pas endavant, de l’ecologia, de la igualtat d’oportunitats i de la llibertat”.

De la seva banda, el coordinador d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA, Julián Sesé, ha defensat la feina feta durant els últims 7 anys de govern d’esquerres i ha dit que “mai ens trobaran al costat dels qui aposten per dividir l’esquerra per defensar els seus interessos”. Sesé ha destacat també la importància del vot dels joves perquè el 28-N es decideix que gestionarà la crisi. Sesé ha estat acompanyat per la candidata jove Joves d’Esquerra Verda, Janet Sanz.

1 comentari:

Anònim ha dit...

esta es la verdadera revolucion,pacifica y donde mas duele 7/12/2010,saca el dinero del banco.colapsaremos el sistema,ha llegado el momento de romper las cadenas,actua y seremos libres.

http://www.facebook.com/event.php?eid=137793666269183

http://www.youtube.com/watch?v=sX4B4bMnOEU&feature=player_embedded