divendres, 18 de juny del 2010

Jordi Miralles i Joan Carles Gallego criden a la mobilització per fer front a les mesures del Govern espanyol

El coordinador general d’EUiA i el secretari general de CCOO participen en l’acte d’ICV-EUiA “Perquè la crisi no la paguin els treballadors”

ICV-EUiA va organitzar ahir a Badalona un acte en què la coalició va exposar les seves propostes per fer front a la crisi i perquè no siguin els treballadors els que paguin les seves conseqüències. A l’acte, el qual es va presentar sota el lema”Perquè la crisi no la paguin els treballadors” i es va emmarcar en el procés participatiu per l’el·laboració del programa electoral d’ICV-EUiA, van intervenir Jordi Miralles, coordinador general d’EUiA i diputat al Parlament, i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO.

Miralles va fer una crida a la mobilització per aconseguir que es derogui la reforma laboral “que ataca el model social, el model europeu i la mateixa democràcia” i “per donar resposta a una extrema dreta populista que pot sortir reforçada de la crisi.” “Una sortida de la crisi per la dreta dificultaria el nostre futur i el dels nostres fills”, va indicar el dirigent d’esquerres. “La mobilització no ha de ser de reacció sinó d’acció, s’han de trobar complicitats i aliats, ser pedagògics i informar“, va afegir. No obstant això, va apuntar que el context sociopolític actual, caracteritzat per l’individualisme imperant, la negació de la política i el pensament únic, no ajuda a la mobilització de la gent.

Per la seva banda, Gallego va explicar que “les mesures que s’imposen responen als interessos dels ideòlegs i detonants d’aquesta crisi”. “Presenten una reforma de les caixes d’estalvi, una reforma de les pensions i una reforma del mercat laboral que augmenta el poder de l’empresari i la intervenció privada en la col·locació dels treballadors, que aconseguiran el contrari del que persegueixen, ja que es destruiran llocs de treball.” Gallego va assegurar que el que cal és una reforma financera, una reforma fiscal i una reforma del model productiu i que la gent enlloc de resignar-se es mobilitzi.

1 comentari:

Recabarren ha dit...

Qué nos va a contar uno de los complices con su voto del mayor ataque a los derechos sociales en Catalunya?

Vendido, vendido, vendido y vendido.