dimarts, 8 de juny del 2010

Miralles diu que EUiA "entenem i compartim" la vaga de la Funció Pública i emplaça els governs espanyol i català a "seure amb els sindicats"

El coordinador general de la formació també s´ofereix a “ajudar Zapatero” per fer un front d´esquerres al Congrés si el president “deixa de seguir els dictats dels mercats i aposta per les persones i els seus drets” amb “una reforma fiscal a fons”

El coordinador general d´EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha declarat avui en roda de premsa que “és just que els treballadors de la Funció Pública plantegin la resposta de la vaga” front una retallada de salaris i pensions via un Real Decret, que EUiA ha rebutjat en considerar-lo “injust, amb unes mesures ineficaces per a la recuperació econòmica i amb conseqüències negatives pels Ajuntaments i les Comunitats Autònomes”. En aquesta línia, Miralles ha dit: “Entenem i compartim aquesta mobilització” i ha emplaçat als governs d´Espanya i Catalunya a que després de la vaga de demà, dimarts 8 de juny, “seguin amb els sindicats i retirin les mesures més lesives pels serveis públics”.

D´altra banda, el dirigent d´EUiA s´ha ofert a “ajudar el senyor Zapatero a nivell parlamentari” si el president espanyol està disposat a “canviar de posició i apostar per les persones i els seus drets” i “deixa de seguir els dictats dels mercats”. En concret, Miralles s´ha referit a fer un front d´esquerres al Congrés per a garantir les reformes fiscals plantejades, davant l´oposició que ja han manifestat PP i CiU. Així, ha avançat que el grup d´IU-ICV-EUiA presentarà “una bateria de propostes per una reforma fiscal a fons”, encaminades a recaptar 10.000 milions d´euros per incrementar els ingressos de l´estat. Aquestes propostes tenen per objectiu: gravar les rendes més altes impulsar polítiques decidides per fer front a l´escandalós frau fiscal, xifrat a l´Estat espanyol en 80.000 milions d´euros, quantitat equivalent al pressupost destinat a Salut limitar els moviments especulatius suprimir les SICAV, la via que utilitzen les rendes més altes per evitar pagar impostos i recuperar l´Impost de Patrimoni.

Miralles ha insistit que aquestes mesures d´esquerres demostren que “és possible fer una política diferent”, perquè “és un error només retallar la despesa” per a fer front a la crisi, quan el que cal és “anar a buscar ingressos”.

Respecte a l´amenaça per part del Govern espanyol d´imposar una reforma laboral via drecret en uns dies si no hi ha acord entre els agents socials, el coordinador general d´EUiA ha advertit Zapatero “que no ho tiri endavant sense consens amb els sindicats” perquè si és així i els sindicats convoquen una vaga general “tindran la nostra complicitat i el nostre acompanyament”.

Miralles ha volgut fer una crida als votants d´esquerres de Catalunya i Espanya a ser coherents, recordant-los que en època electoral “el Partit Socialista utilitza l´argument recorrent i simplista del vot útil, però que si tinguessim més diputats nostres al Congrés el Real Decret no s´hagués aprovat”.

L´Estatut de Catalunya “no és un trencaclosques”

Pel que fa a la darrera pol.lèmica sobre la votació de l´Estatut ´per parts´, Miralles ha declarat que” l´Estatut no és un trencaclosques, és tot un cos polític, jurídic i normatiu”. EUiA no espera altra resolució que l´acceptació de la seva constitucionalitat i si no és així, “que el TC ho deixi estar, perquè les línies vermelles marcades per les institucions i el poble de Catalunya ja les va deixar clares el president Montilla en la seva intervenció al Senat”, ha conclòs Miralles.

Interpel.lació al Senat sobre l´atac israelià a la ´flotilla Llibertat´


Miralles ha explicat que demà el senador d´EUiA adscrit a l´Entesa, Joan Josep Nuet, interpel•larà el ministre d´Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, en la sessió de control de la Cambra Alta, per saber, a banda de quina és l´opinió del Govern espanyol sobre la nova agressió i vulneració dels Drets Humans i del Dret Internacional per part d´Israel, les mesures que prendrà respecte l´estat d´Israel després de l´atac de la setmana passada a la flota que portava ajut humanitari cap a la franja de Gaza. En concret, Nuet preguntarà Moratinos si pensa retirar l´ambaixador d´Espanya a Tel Aviv i si demanarà el compliment de les peticions de l´ONU, com la de què es realitzi una investigació independent sobre els atacs.

Miralles ha remarcat que Israel practica “terrorisme d´estat” i que “ cada cop més mostra i demostra que incompleix els Drets Humans i menysté el Dret Internacional.”

EUiA envia una carta a Castells demanant que es cobri al Club Bilderberg els costos de la seva reunió


El líder d´EUiA també ha informat que ha enviat una carta (adjuntem pdf) al conseller d´Economia, Antoni Castells, en què li demana que es quantifiqui l´import de les despeses generades per la reunió de l´anomenat Club Bilderberg, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Sitges, i que es traslladi als organitzadors de la reunió la factura corresponent, ja què EUiA considera que “el cost ha de ser sufragat íntegrament per aquest club privat i no per l´erari públic.”

Miralles ha manifestat que “la reunió ha estat una provocació”, doncs “s´ha reunit a Sitges el club dels especuladors i de l´opacitat que vol determinar al marge de la política i de la democràcia allò que han de fer els pobles i països d´arreu del món”, ha denunciat el dirigent d´esquerres.