dimarts, 22 de juny del 2010

Miralles alerta que CiU pot empitjorar la reforma laboral en el seu tràmit parlamentari

El coordinador general d´EUiA i diputat diu que si el Govern de Zapatero n´és “l´executor”, la coalició conservadora pot ser “la mà negra de la patronal”

D´altra banda ha demanat al Tribunal Constitucional que sigui “respectuós amb la política”

El coordinador general d´EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha declarat avui en roda de premsa que les dues prioritats de la formació ara mateix són frenar la reforma laboral i contribuir a reeditar una majoria d´esquerres a Catalunya a les pròximes eleccions. Així, i pel que fa a la reforma laboral, Miralles s´ha mostrat preocupat perquè el mateix ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha reconegut públicament que la mateixa no servirà per crear ocupació. Per tant, s´ha preguntat quin és l´objectiu d´una reforma que “deixa camp lliure de contrapoders a la patronal”.

Miralles també ha alertat que si el Govern de Zapatero és “l´executor” de la reforma laboral, “la mà negra de la patronal pot ser CiU”, que es va abstenir de manera “vergonyant” en la votació al Congrés, possibilitant que tiri endavant, i que encara “pot contribuir a empitjorar-la si pot determinar canvis en la seva tramitació parlamentària”. Davant d´aquesta possibilitat, EUiA i la coalició ICV-EUiA, ja s´han posat “al servei dels sindicats”, segons ha recordat Miralles, “per explicar el contingut de la reforma i donar una resposta institucional, en el tràmit parlamentari, i des de la ciutadania”, ha deixat clar el dirigent d´EUiA, qui ha donat suport a la via de la mobilització general per aturar la reforma.

Respecte a l´altre repte d´EUiA, contribuir a una majoria més a l´esquerra a Catalunya, Miralles ha apostat per mobilitzar més a la seva base social i electoral per aconseguir-ho: “Estem convençuts que podem donar un tomb a algunes enquestes que es van publicant”, ha dit, i ha destacat que aquestes també reflecteixen que un 81% dels catalans estan d´acord en què pagui més qui més té, una proposta de la coalició ICV-EUiA “del sentit comú”.

El coordinador general d´EUiA i diputat s´ha adreçat als socis del Govern d´Entesa, socialistes i republicans, dient-los que “mirem de sumar”, perquè la victòria de CiU representaria una “involució social i mediambiental i una dependència del PP”.

“Demanem al Tribunal Constitucional que sigui respectuós amb la política”

Quant a les darreres notícies sobre la sentència del Tribunal Constitucional (TC), Miralles ha dit que si fa uns dies “EUiA deia que plegués perquè ja havia demostrat el seu fracàs”, ara, davant la persistència d´aquest tribunal, la formació li encomana “que sigui respectuós amb la via política”, perquè segons el líder d´EUiA , “el Constitucional planteja sentències polítiques, no jurídiques”. Miralles ha demanat a l´Alt Tribunal que respecti la proposta de reforma de la llei orgànica que s´està tramitant al Senat. “El Senat pot donar una sortida política a la incapacitat manifesta del Tribunal Constitucional”, ha afirmat.

El líder d´EUiA també ha plantejat que “seria una atac a Catalunya que el Constitucional optés per una sentència “Frankenstein”, votada article per article, perquè a banda de ser parcial i incoherent, donat que l´Estatut és un tot, ningú reconeixeria el text resultant. “L´Estatut és un tot competencial, de desplegament d´autogovern, d´elements que tenen a veure amb el finançament, amb avenços en drets nacionals. És una norma pactada entre Catalunya i Espanya, i seria un despropòsit, intentar fer votacions creuades”, ha dit Miralles, qui també ha alertat que una votació de l´Estatut “a trossos” podria sumar a la crisi econòmica i política “una crisi institucional vers Catalunya i altres Comunitats Autònomes” per les repercussions que pugui tenir aquesta sentència en d´altres estatuts que són “una còpia” del català.

Miralles valora positivament que Castells demani comparèixer al Parlament

Per acabar, Miralles ha valorat positivament que Castells vulgui comparèixer a iniciativa pròpia davant la Comissió del Parlament que investiga els possibles casos d´irregularitats en el finançament de Convergència Democràtica de Catalunya. El líder d´EUiA també ha apuntat que, tot i que CiU hagi volgut “orientar els objectius de la comissió cap a una altra banda”, l´objecte d´aquesta comissió és la de “donar llum a possibles indicis de finançament irregular de Convergència, a què hi ha hagut uns delinqüents confessos i a què s´ha produït malversació de fons públics.