dijous, 17 de juny del 2010

ICV-EUiA recolza la vaga general perquè “és legítima i oportuna”

Miralles insta a CiU i PP a no despistar sobre quin és l´objectiu de la Comissió d´investigació que investiga el finançament irregular de Convergència

El vicepresident d´ICV-EUiA i diputat al Parlament, Jordi Miralles, ha expressat, en la roda de premsa que ha realitzat al Parlament aquest migdia, que la seva formació dóna suport a la convocatòria de vaga general realitzada pels sindicats. “Recolzem la vaga general perquè és legítima i oportuna en el sentit de donar resposta a uns continguts injustos i insolidaris que retallen els drets dels treballadors”, ha manifestat el diputat. Miralles també ha dit que ICV-EUiA espera que la vaga general sigui un èxit ja que la reforma laboral aprovada avui pel Consell de Ministres “colpeja les persones i els seus drets.”

“Les reforma laboral impulsada pel Govern espanyol representa un pas enrere pel que fa als drets dels treballadors i treballadores”, ha afirmat Miralles, que ha qualificat la proposta de l´executiu central de “dura”, i ha assegurat que el document de reforma laboral “encara es pot endurir més al Congrés si les pretensions de CiU i PP prenen forma”. En aquest sentit, Miralles ha reafirmat el rebuig d´ICV-EUiA a la reforma laboral proposada pel Govern, “tant pel seu contingut, com perquè és part d´un paquet de mesures per a tranquil•litzar els mercats i que colpeja les persones i els seus drets, quan el que cal són mesures per una sortida social i progressista a la crisi”.

“La proposta de reforma laboral del Govern deixa les mans lliures a la patronal per fer el que vulgui. L´empresa privada no tindrà cap contrapès, ha emfatitzat el diputat, que així mateix ha rebutjat la reforma laboral perquè “no modernitzarà les relacions laborals, no reduirà la temporalitat ni crearà ocupació”. Miralles ha confirmat que “ICV-EUiA estarà al costat del sindicats”.

Pel que fa a la Comissió d´investigació sobre el presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica, a través del Palau de la Música, el diputat d´ICV-EUiA ha retret a CiU i PP que vulguin “despistar” sobre l´objectiu de la comissió d´investigació, al demanar noves compareixences. Miralles ha declarat que ja ha de quedat clar, en aquest primers dies de Comissió, “que Millet és un xoriço, que es van confirmant indicis sobre el finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya i que hi ha empreses donants que han contribuït a què es produeixin aquestes irregularitats.

Miralles, en contra de les afirmacions fetes aquest matí pel director de l´Oficina Antifrau, David Martínez Madero, en què ha assegurat que la Comissió d´investigació ha de servir per investigar el govern i no pas l´oposició, el diputat d´esquerres ha dit que aquesta comissió, segons el que estableix el reglament del Parlament, ha de servir per “investigar qualsevol cosa d´interès públic que sigui competència de la Generalitat.”

Miralles titlla de mesura electoralista la prohibició de la burka

Jordi Miralles ha lamentat que diversos ajuntaments s´hagin deixat arrossegar per la pressió electoralista. Miralles ha dit que “s´ha de separar el què del com”, ja que per a ICV-EUiA la burka “és un fet discriminatori per les dones”, al qual “no s´ha de fer front amb la prohibició, sinó a través de l´acollida, el diàleg i la mediació. La prohibició de la burka “pot aprofundir la discriminació d´aquestes dones i ampliar posicions xenòfobes o d´integrisme islàmic“ Miralles ha destacat que “algunes formacions es mouen per interessos oportunistes i electoralistes” i ha sostingut que, si s´arriba a regular hauria de ser des de l´Administració central, ja que “és una qüestió que fa referència a Drets fonamentals.”

D´altra banda, el diputat ha expressat la satisfacció del seu grup parlamentari per la resposta de validesa del Consell de Garanties Estatutàries sobre la Llei del cinema i per què “per fi s´aprova una llei del cinema en aquesta legislatura”.