dimarts, 4 de maig del 2010

Solidaritat amb els i les treballadors/es de Grècia i amb l'esquerra grega

A continuació us deixo la carta que hem fet arribar a Alexis Tsipras, President de Synaspismos que és el nom que rep la coalició de l'esquerra, dels moviments i de l'ecologia a Grècia.



Barcelona, 3 de maig de 2010

Alexis Tsipras. President de Synaspismos

En nom d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), i en el meu personal, vull manifestar-vos la nostra solidaritat i suport en aquests moments durs i difícils per tot el poble grec i, en especial, per als treballadors i treballadores, i per a les persones més febles i més castigades per la crisi.

Seguim amb atenció les informacions que arriben de Grècia però, especialment, les que procedeixen de la seva organització, Synaspismos, amb qui compartim treball polític i compromís europeu, des de fa ja set anys, com membres fundadors del Partit de l'Esquerra Europea (PEE).

Sens dubte la fallida econòmica i social a la qual han conduït les polítiques neoliberals del model capitalista imperant a la UE --sotmesa a l'Estratègia de Lisboa-- mostren ara les seves conseqüències socialment més perilloses i amenaçadores. Les mesures proposades, des de la mateixa lògica liberal i de mercat, que va ocasionar el desastre es concreten ara en penalitzar, una altra vegada més, els treballadors i les treballadores i el poble senzill que no és el responsable de la situació que van crear els especuladors i la desregulació.

Aquestes mesures són inacceptables i així s'està denunciant i combatent amb les mobilitzacions populars i la resposta política de partits, que com el seu, analitzen les causes del desastre i aporten possibles solucions reals que sempre passen pel manteniment de la protecció i la justícia social.

Des de Catalunya observem inquiets i indignats aquesta situació, i ens sentim prop dels treballadors, les treballadores i de l'esquerra grega. La defensa de l'Europa social, democràtica, de la pau i dels pobles passa avui, més que mai, per la defensa de les condicions de vida, treball i dignitat del poble grec.

Per tot això volem reiterar els nostres més sincers desitjos de victòria en la lluita que vostès estan disputant aquests dies així com la nostra disposició en tot allò que puguem ajudar i vulguin sol·licitar-nos. Rebin el nostre suport moral, social i polític, i la nostra solidaritat i compromís. Com a partit germà, en el si del PEE, estem llestos per tractar -a indicació seva- i amb el nostre suport al comitè Executiu, aquesta greu situació grega i europea. També els volem mostrar la nostra disposició que algun membre de Synaspismos pugui acudir a Barcelona i a Catalunya a explicar la situació grega.

Una abraçada i una salutació fraternal

Jordi Miralles i Conte

Coordinador General d’EUiAMembre del Consell de Presidents del PEE