dimecres, 12 de maig de 2010

Miralles diu que amb les mesures sobre la reducció del dèficit es castiga treballadors i pensionistes

El coordinador general d’EUiA qualifica el pla d’austeritat presentat per Zapatero com “socialment injustes i ineficaces per a la recuperació”

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha dit que el pla de reducció del dèficit defensat per Zapatero avui al Congrés dels Diputats, “mostra que volen continuar carregant les conseqüències de la crisi a les esquenes de treballadors, treballadores, pensionistes i sectors més febles”, i “responsabilitzant Comunitats Autònomes i Ajuntament”, “això és injust i inacceptable”, ha firmat. Segons Miralles aquestes mesures “confirma que l’actual govern espanyol no s’atreveix amb els responsables de la crisi: la banca, els especuladors i els poderosos”.

Pel vicepresident d’ICV-EUiA amb aquestes mesures“s’imposa els interessos del mercat als drets de les persones”, ja que “la reducció del dèficit només s’aplicarà via retall de despesa, i no incrementant els ingressos”.

El que cal, segons Miralles, “és un canvi d’estratègia econòmica, un gir en les polítiques laborals, socials i mediambientals”. En concret, ha advertit que per a superar el dèficit a Espanya el que cal “és que l’Estat incrementi els ingressos, enlloc de retallar la despesa”.

L’aposta, per EUiA, hauria de “ser valenta en incrementar els ingressos”, “Com? –s’ha preguntat- una reforma fiscal per què pagui més qui més té, regular el sector financer, fer front al frau fiscal, combatre l’economia submergida i recuperar l’Impost de Patrimoni”.

“Les mesures tampoc ajudaran a la recuperació”, ha dit, “ja que s’ha de fomentar la demanda interna”, i “la demanda interna no creix amb congelacions de pensions, reduint sous o pujant l’IVA genèric”.

Miralles ha proposat també “que a la reducció del dèficit hi contribueixi el retorn de les tropes a l’Afganistan”