dimarts, 10 de juny del 2008

AMPLIAR LA SETMANA LABORAL ÉS UNA PROVOCACIÓ

El coordinador general d'EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha declarat avui que l'anunci de la Unió Europea (UE) de permetre la setmana laboral de 60 hores “és una provocació”. Miralles ha dit que “els que defensem l'Europa social estem en contra de la mesura i ens hem d'unir per a donar una resposta social i política contundent”.
Per EUiA, l'actual model d'Unió Europea “retalla i limita drets de les persones” de manera constant. Dos clars exemples són la proposta d'ampliació de la setmana laboral fins a 60 hores i la directiva d'immigració. Segons Miralles, pels continus atacs a les conquestes socials, democràtiques i als drets de les persones i els pobles, “aquest model d'UE està tocat de mort”. Per a fer front a “aquest model dretà i ultraconservador que volen imposar a Europa personatges com Berlusconi i Sarkozy”, el dirigent d'EUiA proposarà al Partit de l'Esquerra Europea (PEE) i a les forces d'esquerres representades al Parlament Europeu “posicionar-se en contra i defensar la reducció de la jornada laboral i el repartiment del treball, sobretot en un moment en què els avenços tecnològics fan que es requereixi menys ma d'obra i en que l'atur va en augment”, ha explicat.
Així mateix, Miralles creu que el govern espanyol “ha de vetar aquesta antisocial, injusta i insolidària mesura” i que “el moviment sindical ha d'organitzar una resposta europea”, que comptarà amb el suport d'EUiA pel "No" d'Irlanda.
D'altra banda, Miralles ha recordat que aquest dijous, 12 de juny, Irlanda és l'únic país que, pel moment, sotmetrà a referèndum el Tractat de Lisboa. En aquest sentit, el dirigent d'EUiA, formació que defensa la consulta a tots els països de la UE, espera que “el dia 12 Irlanda digui "no" i s'obri una nova situació a Europa”.
(extret de la web d'EUiA).

1 comentari:

Sinblancaporelmundo ha dit...

Estos naZionalistas no tienen ni piiiiiiiiip idea. Lo de "Kruzitürken" en la viñeta de Air Berlin no era nada racista.

http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/06/09/carta-a-air-berlin/