divendres, 13 de juny del 2008

CAL SUBSTITUIR EL TRACTAT DE LISBOA PER L’EUROPA SOCIAL

(Nota de premsa d'avui)
"En el moment en què s’ha fet públic el ‘no’ de la ciutadania irlandesa, Jordi Miralles, coordinador general d’EUiA, ha dit que “el Tractat de Lisboa, autèntic Pla B de la UE, nascut per emmascarar l’enorme fracàs del Tractat Constitucional Europeu, ha quedat ridiculitzat i fet miques amb el rebuig del poble irlandès”.
Miralles ha recordat que “EUiA havia defensat la proposta democràtica d’un referèndum vinculant a tots els països”, i ha afegit que el resultat d’Irlanda mostra que els líders dels governs europeus, que van pactar a Lisboa, “tenen por a la democràcia, doncs l’única ciutadania que podia votar ha dit que no”.
EUiA i el Partit de la Esquerra Europea (PEE) han coincidit amb aquesta resposta negativa “per la forma, al no consultar la ciutadania europea” i “pels continguts neoliberal i armamentista, mercantilista i insolidari, i perquè és un model negatiu pels drets democràtics, socials, laborals i nacionals de persones i pobles”, ha explicat Miralles, qui creu que els actuals líders dels governs europeus “han rebut un cop de porta a les seves manipulacions, doncs van fer trampes i no poden continuar enganyant la ciutadania”.
Segons Miralles, “els ciutadans i ciutadanes d’Irlanda se sumen a les victòries del ‘no’ francès i holandès, i ara el que cal es seguir dient ‘no’ a aquest model europeu de l’ampliació de la setmana laboral i de la directiva d’immigració”. En aquesta línia, s’ha preguntat “cóm es pot dir que sí a l'Europa de Sarkozy, Merkel i Berlusconi?”. Contràriament, el que proposa Miralles és “substituir el Tractat de Lisboa per l’Europa Social” i ha cridat a que “les forces polítiques i socials convergeixin per l'alternativa d'una altra Europa possible”.
El coordinador general d’EUiA ha aprofitat per anunciar que el proper dilluns, a les 17 hores, dirigents de la formació política es concentraran davant l’oficina del Parlament Europeu, situada al barceloní Passeig de Gràcia, com a mostra de rebuig a l’ampliació de la setmana laboral a la UE, “una clara mostra de l’Europa antisocial que denunciem i seguirem combatent”, ha sentenciat."