dilluns, 28 de setembre del 2009

SI EL GOVERN NO MODIFICA LA SEVA PROPOSTA FISCAL, NO AVALAREM ELS PRESSUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha anunciat avui en roda de premsa que si el Govern espanyol no modifica la proposta fiscal que va aprovar dissabte passat, “ICV-EUiA i IU no avalarem els Pressupostos Generals de l’Estat al Congrés dels Diputats”.

El màxim responsable d’EUiA ha dit al president Zapatero que “si vol, pot aconseguir els set vots d’esquerres al Congrés, enlloc de continuar seduint el PNV i CiU per aconseguir aprovar amb la majoria de centre-dreta uns pressupostos antisocials”.

“No pot ser que s’augmentin els impostos als assalariats i els consumidors ” ha expressat Miralles. El dirigent d’EUiA també ha dit que “`per a EUiA, és necessària una reforma fiscal en profunditat, no una com la que proposa el Govern, la qual només té per objectiu eixugar el dèficit públic.”

Miralles ha citat algunes mesures que hauria de contemplar aquesta reforma estructural que proposa EUiA: apujar l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) dels productes de luxe, i no sobre els productes de consum general, com pretén el Govern; gravar més a les rendes del capital, enlloc d’aconseguir més recursos a través dels assalariats i dels consumidors, que són “els qui pagaran els plats trencats”.

El coordinador general d’EUiA també ha apuntat que “Zapatero ha de definir cap a on s’orienta, ja que fa els discursos amb l’esquerra i les polítiques amb la dreta.”

Avenç i creixement de “l’esquerra d’esquerres” a Alemanya i Portugal

Lligant amb aquesta darrera afirmació, Miralles ha aprofitat per felicitar en nom de la direcció d’EUiA els companys de Die Linke d’Alemanya i del Bloco de Esquerda i del Partit Comunista de Portugal (coalició CDU amb els Verds) per l’avenç electoral obtingut en els comicis d’aquest diumenge, i ha recordat que el proper cap de setmana hi ha eleccions a Grècia. La lectura que en fa EUiA és que “l’esquerra d’esquerres avença i creix en països significatius de l’UE”, ha dit el seu màxim dirigent, advertint a la socialdemocràcia europea i també a l’espanyola que “en prengui bona nota”, doncs el resultat de fer polítiques conservadores és que la dreta creix. Miralles ha afegit que el president Zapatero “sembla que no vulgui aprendre” ja que continua volent “acontentar tothom amb les seves mesures liberals”, en referència a les darreres propostes fiscals.

Prioritats en el debat de Política General del Parlament de Catalunya

D’altra banda Miralles, que és vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA, ha deixat clares quines són les prioritats polítiques de la coalició a plantejar en el ple del Parlament de Catalunya que comença demà: “en primer lloc, les mesures contra la crisi i els efectes que està tenint sobre la majoria; en segon lloc, el desplegament estatutari, després d’un important acord de finançament i encara pendents de la sentència del TC; i en tercer lloc, acabar de complir amb l’Acord de Govern d’Entesa d’aquí a final de legislatura”.

EUiA anuncia la candidatura de Miralles a les eleccions catalanes i presenta la seva festa anual

Per acabar, el coordinador general d’EUiA ha anunciat, d’una banda, que la formació celebrarà la seva festa anual el pròxim dissabte 3 d’octubre, de nou a l’INEFC de Barcelona (n’informarem al llarg de la setmana) i, d’altra banda, que la seva ha estat l’única candidatura presentada a EUiA per encapçalar la llista a les eleccions catalanes de l’any vinent. En aquest sentit, Miralles ha declarat que el seu és un compromís renovat que assumeix la confiança de l’organització, i que els seus objectius principals són revalidar la majoria d’esquerres, a més de la coalició ICV-EUiA, que el govern faci un gir més a l’esquerra, i implicar més gent en aquest any que resta per endavant.

(Extret de la web d'EUiA)