dimecres, 16 de setembre del 2009

MIRALLES: “CAL ESTABLIR OBJECTIUS FISCALS REDISTRIBUTIUS, NO NOMÉS RECAPTATORIS”

“EUiA no promourà consultes com la d´Arenys de Munt, però les respectarem”

El coordinador general d´Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Jordi Miralles, ha declarat que “les mesures fiscals anunciades per Zapatero en la seva compareixença al Congrés, la setmana passada, són insuficients.” “És necessària una reforma fiscal de fons, per a avançar cap a una fiscalitat justa. Cal recaptar més per redistribuir millor la riquesa”, ha dit el màxim responsable d´EUiA que ha recordat el seu posicionament “en favor de pujar els impostos directes, no pas els indirectes”.

Miralles també ha dit que “cal fixar objectius fiscals redistributius , no només de recaptatoris per a fer front al dèficit, com fa Zapatero”. “A EUiA lamentem no haver escoltat parlar a Zapatero, en la seva compareixença al Congrés, ni sobre frau fiscal, ni dels paradisos fiscals, ni dels impostos que paguen els esportistes d´elit”.

“No promourem consultes com la d´Arenys de Munt ni participarem de la lluita per l´espai electoral independentista”

“EUiA no promourà aquest tipus d´iniciatives en d´altres indrets de Catalunya però les respectarà, perquè considera que la ciutadania té el dret democràtic d´opinar”, ha assegurat el també diputat al Parlament. Així mateix, Miralles ha dit que “el govern va cometre una gran irresponsabilitat al presentar l´advocat de l´Estat el recurs contra la consulta al jutjat”. “Tot és possible amb la paraula i el vot en democràcia” ha defensat, i també s´ha preguntat “com és que amb la consulta d´Arenys es posen les mans al cap aquells que han defensat que al País Basc tot és possible sense violència.”

Miralles ha afegit que EUiA “no promourà aquestes consultes” perquè “és un terreny per a la competència electoral entre els independentistes: ERC, CDC, CUP i EPM no és la nostra preocupació la competència entre independentistes”. EUiA tampoc les promourà per què “la formació defensa un model d´Estat federal” i perquè “les prioritats de la coalició ICV-EUiA-EPM, i dels seus regidors, regidores i alcaldes són d´altres combatre la crisi econòmica, aconseguir un millor finançament pels Ajuntaments, realitzar una bona gestió municipal, tant al Govern com a l´oposició, i contribuir a avançar en l´autogovern a Catalunya”.

“La Catalunya independent de Laporta, amb privilegis, no és la meva”

El coordinador general d´Esquerra Unida (EUiA), Jordi Miralles, ha declarat aquesta tarda en roda de premsa, respecte a la possibilitat de què el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ingressi en un partit polític independentista, que “tot el que sigui participació política és benvingut, però que una Catalunya independent de Laporta, amb privilegis, no és la meva”. “Nosaltres treballem per a una Catalunya social, de la justícia, que pensa en les persones”, ha dit el responsable d´EUiA. Miralles també ha manifestat que li agradaria que Laporta impulsés mesures per a què els jugadors d´elit paguin els impostos que els hi pertoca.”

La Comissió Permanent d´EUiA ha acordat que a partir d´avui, 14 de setembre, s´obre el termini de presentació de candidatures d´EUiA per a les properes eleccions al Parlament. Aquest període de presentació de candidatures durarà fins els proper 25 de setembre.

1 comentari:

Carles Acózar ha dit...

Los Verdes continúan su viaje hacia la derecha
Miguel H. Ubieto
Rebelión

El partido de Los Verdes (Bundnis 90/Die Grünen) ha decidido continuar con su viaje (y viraje) ideológico hacia la derecha del espectro político alemán después de que su agrupación en el estado del Sarre decidiese pactar con la CDU y el FPD (los dos partidos que sustentarán el futuro gobierno que encabezará Angela Merkel) y no con el SPD y La Izquierda (Die Linke) para el futuro ejecutivo regional de este pequeño estado del oeste alemán.

Los Verdes, que ya gobiernan en coalición con el partido cristianodemócrata de la CDU en la ciudad-estado de Hamburgo, han optado (con su escaso 5,9% de votos) por no intentar un tripartito de centro-izquierda con los socialdemócratas del SPD y con los izquierdistas (entre otros, socialdemócratas desencantados con la deriva neoliberal del SPD) de Die Linke, el partido hermano de IU en el Partido de la Izquierda Europea.

El partido ecologista, quien abandonó su antaño perfil antimilitarista con el apoyo a la guerra de Afganistán a la que sólo se opone La Izquierda, formará parte de una novedosa coalición Jamaica (en referencia a los colores con los que se asocia a cada partido: negro de la CDU, amarillo del FPD y verde) que hará que la CDU mantenga el gobierno a pesar de haber perdido la mayoría absoluta en las elecciones del 30 de agosto.

El precedente que esta decisión crea (y a la que el líder de Die Linke y candidato en el Sarre, Oskar Lafontaine, se ha referido como “fraude electoral”) demuestra la escasa voluntad verde de un hipotético trabajo conjunto entre las tres fuerzas alemanas a las que se les presupone un carácter ideológico de izquierdas.

Una voluntad que, por otra parte, también ha sido escasa durante los últimos años en el SPD, que ha preferido reiteradamente (tanto en el ámbito nacional como en el regional, salvo en Berlín) pactar con la CDU antes que con Die Linke. Los recientes cambios en la dirección del partido socialdemócrata (y su, al parecer, giro izquierdista) dirán si se abre paso a una nueva época de entendimiento con La Izquierda.

http://www.rebelion.org/noticias/europa/2009/10/los-verdes-continuan-su-viaje-hacia-la-derecha-93193