diumenge, 28 de juny del 2009

EUiA CONDEMNA EL COP D’ESTAT A HONDURES I FA UNA CRIDA A MOBILITZAR-SE PEL RETORN DE LA LEGALITAT CONSTITUCIONAL I EL PRESIDENT ZELAYA

Un comando militar ha detingut i segrestat al legítim President d’Hondures, José Manuel Zelaya, i des d’una base militar ha estat obligat a partir cap a l’exili, a Costa Rica. Amb aquesta acció es pretén impedir el procés democràtic i subvertir l’ordre constitucional.
Es tracta d’un cop d’estat militar que EUiA condemna. El guió segueix l’esquema més ranci de les tradicions colpistes d’Amèrica Llatina per truncar, amb la repressió i la manipulació, les decisions lliures del poble.
Els sectors dominants i les elits polítiques d’Hondures, amb els suports dels poders fàctics i l’exèrcit, han impulsat una conspiració i un cop d’estat amb el que pretenen impedir que el poble d’Hondures es manifesti lliure i democràticament –mitjançant la sobirania popular- sobre el seu futur.
Considerem la situació d’extrema gravetat i fem una crida a impulsar accions unitàries a Barcelona i Catalunya que contribueixin a què es retorni la legalitat constitucional a Hondures i a la restitució del President Zelaya. El poble català és solidari i estima la llibertat, i cal que ara torni ha mostrar-ho amb el poble d’Hondures i amb la comunitat hondurenya a Catalunya.
Les autoritats catalanes, espanyoles i la Unió Europea han de condemnar aquest cop d’estat i defensar la democràcia a Hondures.