dimecres, 17 de juny del 2009

PREGUNTA AL PRESIDENT MONTILLA SOBRE FINANÇAMENT

Pregunta de Jordi Miralles, del grup ICV-EUiA, al President de la Generalitat
Sessió de control. Ple del Parlament del 17 de juny de 2009

President Montilla, volem preguntar sobre finançament.

Ahir va ser un dia important per Catalunya amb la inauguració de la nova terminal d’El Prat. Una bona infraestructura, que encara ha de culminar amb una gestió descentralitzada i una mobilitat amb ferrocarril i metro.

En aquesta inauguració com be sap, per què se li va dirigir, el president del Govern espanyol va parlar de finançament. Per nosaltres Zapatero va teatralitzar de nou: somriure, titular i promesa.

Una manera de fer política a la que ens te acostumats, i cansats, cada cop que ve a Catalunya. Amb aquesta manera de fer, amb el finançament, l’Estatut i Catalunya, el President del Govern espanyol juga amb foc.

Ras i curt. El Govern espanyol, al no complir amb el finançament, castiga les persones, degrada la política, desgasta al Govern de Catalunya i aconsegueix soledats al Congrés.

És castiga la ciutadania que no pot gaudir de més recursos per a més polítiques públiques, i que se l’allunya de la política. Desgasta el Govern de la Generalitat i fa perdre vots a les forces d’esquerres catalanes, com ha passat a les darreres eleccions.

Les eleccions europees han passat i el finançament no arriba. Les eleccions han passat i la crisi continua –com tornen a mostrar Nissan i Pirelli-

És a dir, és el moment de la política. Ja que el finançament no és una qüestió de recursos, és de decisions polítiques.

I política per ICV-EUiA, vol dir, continuar amb la fermesa del seu Govern, que te l’acord d’organitzacions socials, sindicals, municipalistes i empresarials, per aconseguir no només un millor finançament -al desastrós model i pobres recursos pactats per PP i CiU- sinó el que és just i el que Catalunya necessita.

I per tant, vol dir que el Govern espanyol compleixi la llei i els pactes. No més xifres insuficients, no més promeses i titulars.

Són moments de tancar un acord just. I segur que el seu Govern continuarà treballant per aconseguir-ho.

És per això que volem conèixer la valoració què fa de les noves promeses del Govern espanyol, a un mes vista del termini del 15 de juliol.?