dilluns, 8 de juny de 2009

DECLARACIÓ DE LA PERMANENT D’EUiA SOBRE LES ELECCIONS EUROPEES

La Permanent d’EUiA felicita la Núria Lozano i el conjunt de la candidatura per la bona campanya feta. Vol reconèixer i felicitar la feina feta per la nostra Comissió de Campanya i destaca la participació dels homes i dones d’EUiA i d’AJ-Joves d’EUiA en un tipus de campanya electoral --com a Coalició-- molt propera, pedagògica, de contacte directe i amb una important de presència pública.

EUiA vol destacar la preocupació per que la dreta guanya a la UE. a Espanya i per l’avenç de l’extrema dreta. Un Parlament Europeu més a la dreta suposa que, institucionalment, la sortida a la crisi passarà per les forces conservadores amb les repercussions negatives en matèria econòmica, laboral, social i mediambiental.

EUiA constata i pren nota, per a una reflexió pròpia, de que el desgast de la socialdemocràcia a l’Estat espanyol i a la UE no suposen més vots cap a l’esquerra. El desgast per les polítiques neoliberals fetes pels socialistes ha anat a parar, majoritàriament, a l’abstenció i a opcions negatives pels interessos dels treballadors/es.

Es confirma que l’abstenció és un problema polític, no només electoral. Certes pràctiques i concepcions polítiques, de fa anys, allunyen bona part de la ciutadania de la política, comportant un creixent d’interès per espais comunitaris i de participació. L’abstenció electoral popular és l’efecte d’una democràcia que no té bona salut.

EUiA, la coalició ICV-EUiA i les forces d’esquerres han de reflexionar sobre la manera de fer política. El repte de les esquerres és aconseguir recuperar la política i augmentar la participació, tant a la societat com a les urnes. EUiA vol destacar, també, la responsabilitat en la baixa participació de certs grups mediàtics i d’alguns dissenyadors polítics de campanyes electorals, en les que han primat la politiqueria i la frivolitat.

La Permanent considera que els objectius que s’havia plantejat EUiA s’han cobert: mantenir la representació dels eurodiputats Raúl Romeva i Willy Meyer, i poder continuar contribuint a la recuperació política, organitzativa i elctoral d’IU-federal.

La feina feta en aquests mesos ens mostra la justesa de les propostes de la 5a Assemblea Nacional sobre la necessitat d’avançar en una Coalició Política. Per EUiA, la coalició ICV-EUiA té més raó de ser que mai i hem de seguir actualitzant les nostres propostes i buscant solucions d’esquerres tant des de les institucions com des de la societat.

EUiA vol destacar que a Catalunya les forces d’esquerres som majoritàries. Però també afirma, com va dir a l’Assemblea Nacional i en el procés d’actualització de l’Acord d’Entesa. què algunes coses han de canviar, doncs totes les forces que conformen el Govern d’Entesa han baixat en percentatge i vots.

Per EUiA les eleccions han passat, però la crisi continua. És per això que cal seguir treballant, a la societat i a les institucions, per a fer arribar les nostres propostes d’esquerres per a combatre la crisi de dretes.

La Permanent d’EUiA ha acordat convocar la reunió del Consell Nacional d’EUiA, el dissabte 13 de juny, on es presentarà una resolució política per aprofundir en l’anàlisi i en les propostes, i un informe balanç de la feina feta en campanya.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

On son els vots d´iniciativa internacionalista?
Que has de dir sobre la evident topinada contra iniciativa internacionalista?
Juntas Electorales Provinciales están vetando el derecho a revisar los sufragios a Iniciativa Internacionalista
Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV (Araba, Bizkaia y Gipuzkoa). Se veta el trabajo de los representantes en muchos lugares del Estado y la prensa no informa sobre el tema.

Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
Mientras que en Araba, Bizkaia y Gipuzkoa se ha confirmado que son 116.961 los votos cosechados por II-SP, en el Estado español las Juntas Electorales Provinciales están vetando el derecho a revisar los sufragios nulos a los representantes de esta candidatura. El nerviosismo es más que evidente, y en Barcelona los Mossos vigilaron el escrutinio y expulsaron por la fuerza a un representate que ejercía su derecho.

GARA

En el escrutinio oficial que se desarrolla desde ayer en las Juntas Electorales Provinciales se está conculcando el derecho de revisar las papeletas nulas a los representantes y apoderados de Iniciativa Internacionalista-Solidaridad entre los Pueblos, además de celebrarse, como en el caso de Barcelona, con presencia policial y expulsando de la sala a un representante de esta candidatura. De hecho, II-SP ya ha impugnado los resultados de las provincias de Valladolid y Guadalajara.


Pese a que en muchas comunidades la jornada de ayer la pasaron contando los votos recibidos desde el extranjero la tensión era latente. Ése fue el caso de la Junta Electoral de Barcelona, donde un representante legal de II-SP fue expulsado por los Mossos d'Esquadra del recinto donde se desa- rrollaba el recuento. Ocampo indicó a GARA que se «vivieron momentos de mucha tensión» y denunció que el recuento fuera vigilado por los agentes policiales.
Nerviosismo

El representante general de II-SP denunció este tipo de situaciones que, a su entender, «denotan nerviosismo». Detalló que lo que pretenden hacer en cada Junta Electoral es revisar los votos nulos y recordó que II-SP ya había enviado una comunicación a la Junta Electoral Central dando cuenta de este propósito y pidiendo que recordase a cada Junta Electoral que existe este derecho de inspeccionar los votos nulos.

Ocampo no escondió su enfado ante la «brutal criminalización» que han sufrido en toda la campaña electoral e insistió en que esta «distorsión del voto ha rematado la faena».

IU: SOCIALDEMOCRATES DE DEBÒ

Anònim ha dit...

ESTAT ESPANYOL= DEMOCRÀCIA ZERO
FRANCO, EL REY, SUAREZ, CARRILLO etc ja ho van deixar tot ATADO Y BIEN ATADO.
IU només és una titella del sistema per calmar la combatitivitat dels treballadors i les treballadores, ara en temps de crisi, es més que evident, VAGA GENERAL? NOOOO, s´ha de pactar amb la patronal.
IU, El Pais etc sou pitjors que la dreta, ells ho diuen clar, vosaltres teniu com a objectiu destruir les reivindicacions de la classe obrera.

LA SOCIALDEMOCRACIA ES LA PUTA DEL FASCISMO

Lluís R.A. ha dit...

La puta del fascismo?
Una titella?
Desmovilizar a la clase trabajadora?

Apuesto a que no fuiste a votar. Es mas apuesto a que no has ido a votar en tu vida. Aun más, apuesto a que en tu vida has trabajado ni has formado parte de ningun colectivo que pretenda cambiar las cosas, apuesto a que tu "militancia" consiste en quedarte delante del ordenador diciendo sandeces sobre la gente que realmente propone soluciones y trata de organizar a la clase obrera para cambiar las cosas.

Que estés desencantado con el sistema democrático es normal y comprensible, pues UCD,AP y PSOE ya lo dejaron "atado" como tu digiste, su capacidad de manipulacion y de influencia en los medios de comunicacion es mayor que la de nadie, y combatirlo resulta complicado (solo hay que ver la bipolarizacion mediatica de las elecciones euroepas). Pero que haya dos partidos que jueguen a ese juego no significa que todos los partidos hagan lo mismo.

Es muy facil quejarse, el nihilismo nos permite y justifica una conducta pasiva dentro de la sociedad. Pero no caigamos en el acomodamiento y la desidia, porque es precisamente lo que partidos como el PSOE i PP quieren.

Señor "la puta del fascismo" que su capacidad de asumir retos y combativa sea nula, no le da derecho a despotricar de todo lo que no sea usted mismo, sin haberse informado medianamente.

Y un consejo, abandone los tópicos y consignas, pues es el mensaje que "ellos" transmiten a diario.

Anònim ha dit...

ups sorry delete plz [url=http://duhum.com].[/url]