dilluns, 17 de novembre del 2008

A L'ASSEMBLEA D'IU S'HA ACORDAT LA POLITICA, ARA TOCA ACORDAR LA DIRECCIÓ

Això és el que ha dit avui el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, en fer referència als resultat de l’Assemblea Federal d’IU.

Pel que fa al debat que s’ha realitzat a l’Assemblea Federal d’IU sobre el programa polític, Miralles ha explicat que s’han acordat, resolucions, tesis i estatuts “per a què IU tingui capacitat, com a formació d’esquerres, d’actuar davant els problemes i contradiccions que viu l’Estat Espanyol, a Europa i al món”.

Miralles també ha destacat que “IU ha decidit que vol refundar-se en un termini de18 mesos”. Miralles ha dit que “IU vol canviar, i que “no serà la mateixa d’aquí a un temps”. Segons Miralles, IU “ha aprés dels errors” i s’ha posat d’acord en la feina a fer, en les pràctiques internes i en la definició de l’organització. Per al dirigent d’EUiA, aquesta refundació tindrà una primera prova de foc a les eleccions municipals de 2011.

El coordinador general d’EUiA també ha destacat que a l’Assemblea Federal d’IU s’ha arribat a un acord sobre la composició dels òrgans d’IU. La composició d’aquests anirà en funció de la “proporcionalitat” pel suport que han rebut les 5 candidatures. Amb la proporcionalitat a la permanent i a la presidència “s’acaba la lògica govern-oposició” que tant ha desgastat a IU.

Miralles ha dit que els objectius d’EUiA a l’Assemblea Federal d’IU eren tres: acord en la política, “que s’ha aconseguit”, candidatura unitària “que no s’ha pogut assolir” al presentar-se 5 llistes, i una Direcció compartida, “assolida en acordar la proporcionalitat als òrgans”.

Sobre la no elecció encara del coordinador/a Miralles ha dit “que és comprensible ja que si tot s’ha aconseguit per amplíssims acords, era molt important que el nou coordidador/a també tingués un suport molt majoritari, cosa que no es donava”.

És per això que, a la reunió del Consejo Político Federal d’IU, IU va defensar la proposta de “no escollir en aquell moment” el nou coordinador de la formació i “donar-se un temps prudencial des del consens i ampli acord”, fins a la propera reunió del Consejo Político al complert, amb 180 membres.

“IU no es mereix un coordinador o coordinadora amb un suport feble”, ha defensat Miralles. El dirigent d’EUiA ha dit que “EUiA ha treballat i continuarà treballant per assolir un suport majoritari.

Miralles ha anunciat que, abans del 15 de desembre, EUiA decidirà els membres que formaran part del Consejo Político Federal d’IU.

(Extret de la web d'EUiA)