dimecres, 21 de maig del 2008

EL PARLAMENT APROVA UNA RESOLUCIÓ PER L'ATENCIÓ DE LA FIBROMIÀLGIA I LA FATIGA CRÒNICA

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui, per unanimitat, una resolució per a l'atenció de la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica. Un mandat institucional, també un compromís adoptat pel govern català, que permetrà una major assistència i un tractament especialitzat d'aquestes malalties.


La resolució, impulsada per ICV-EUiA, PSC-CpC i ERC, i votada favorablement per tots els grups de la cambra, és el resultat d'una fructífera negociació entre els grups que donen suport al govern d'Entesa, el Departament de Salut i el col.lectiu de persones afectades per la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica.


Aquest, donat el compliment de les seves expectatives amb aquest document, ha decidit retirar la Iniciativa Legislativa Popular que havien impulsat originàriament. D'aquesta manera ho ha explicat Àngels Martínez Castells, representant de la Comissió promotora de la ILP, també companya d´EUiA, que ha assegurat que “retirem la ILP com a forma vehicular concreta perquè triomfin els continguts en aquesta resolució que recull el fonamental de les nostres peticions. El dret a una atenció de qualitat en el servei públic de salut queda garantit”.


Martínez, per altra banda, també ha valorat el procés de "democràcia participativa" que ha portat a l'aprovació d'aquest document i ha sentenciat amb el fet que “la democràcia és bona per la salut”.Després de la seva aprovació (podeu veure la resolució completa al document adjunt d'aquesta notícia), Martínez i la resta de la Comissió promotora de la ILP han rebut la felicitació per la feina aconseguida del vicepresident d'ICV-EUiA al Parlament i coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, i de la diputada Mercè Civit. Mentrestant, centenars de persones del col.lectiu s'han concentrat a les portes del Parlament com a mostra de suport al seu, per fi, reconeixement.


En aquest enllaç, podeu veure en video a la companya i amiga, Angels Martínez Castells, presentant la iniciativa esmentada.