dimarts, 27 de maig del 2008

COMUNICAT D'EUiA DE TERRES DE L'EBRE SOBRE EL MINI-TRANSVASAMENT

La direcció d'EUiA de les Terres de l'Ebre va mantenir, el dijous 22 de maig, una reunió amb membres de la direcció nacional de la formació política per tractar la seva posició sobre les polítiques aplicades pel govern català per a fer front a la sequera. El següent comunicat públic resumeix les conclusions de la trobada:
1.- EUiA de les Terres de l'Ebre en tot aquest procés públic i institucional sobre la sequera, les polítiques de l'aigua i la prolongació del mini-transvasament cap a Barcelona, hem mantingut una posició crítica i responsable, que hem anat compartint amb la direcció d'EUiA.
2.- Una posició crítica amb la gestió i la comunicació del Conseller Baltasar. I una posició responsable, tot i ser anti-transvasistes, per a poder donar resposta temporal i reversible a una situació d'excepcionalitat, deguda a una sequera extrema i per les polítiques no fetes en etapes del govern de CiU.
3.- EUiA de les Terres de l'Ebre, després d'una segona reunió amb la direcció nacional de la nostra formació, hem demanat, i així ho fem públic, que EUiA faci les gestions oportunes amb el Govern de Catalunya, al Parlament, amb el Govern espanyol i a les Corts espanyoles, per tal de modificar el Decret i no començar les obres de la canonada fins a Barcelona, perquè considerem que els nivells dels embassaments garanteixen les reserves necessàries per a l'aigua de boca fins els mes de maig de 2009, data en que té que entrar en funcionament la dessaladora del Prat de Llobregat.
4.- EUiA de les Terres de l'Ebre aposta decididament per la nova cultura de l'aigua i per la defensa del territori.