dimarts, 24 de juliol del 2007

APUNTS D'ACTUALITAT
Us deixo la nota sobre la roda de premsa que vaig fer ahir repassant l'actualitat política de la setmana:El coordinador general d’EUiA diu que la bronca i la crispació caracteritzaran al nou president del PP català


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, en la seva compareixença davant els mitjans per a valorar l’actualitat política, ha començat pel tema del dia: l’apagada elèctrica que ha patit gran part de la ciutat de Barcelona i la comarca del Baix Llobregat. Miralles ha dit que “el que correspon és demanar responsabilitats a la companyia Fecsa-Endesa i a Red Eléctrica Española”, propietària de la xarxa d’alta tensió. Tot i que “el que cal ara és que accelerin les feines per portar la normalitat als afectats”, ha afegit. Quant a la decisió del govern de la Generalitat, anunciada pel conseller Castells, d’obrir un expedient informatiu per aclarir les raons de l’averia, el líder d’EUiA l’ha considerat “encertada”. Tot i així, Miralles ha advertit que no s’utilitzi el que ha succeït avui per barrejar-ho amb “debats interessats sobre la interconnexió de xarxes elèctriques al nostre país”, perquè aquesta apagada “no té a veure amb altres debats sobre el tema elèctric i energètic”, en referència a la polèmica línia MAT entre Girona i el Llenguadoc-Rosselló.D’altra banda, el líder d’EUiA ha aprofitat per carregar contra el nou president del Partit Popular català, Daniel Sirera, perquè “s’ha estrenat dient la primera tonteria en públic”, en referència a les seves declaracions sobre l’averia elèctrica i l’actuació del Govern de la Generalitat, del qual Sirera ha afirmat que ‘està de vacances’. Miralles ha aclarit que aquest matí el conseller Joan Saura estava reunit amb el ministre Joan Clos i amb responsables de l’Ajuntament de Barcelona precisament per abordar el problema.El coordinador general d’EUiA ha advertit que “la bronca i la crispació, a vegades acompanyades de la mentida”, són el que caracteritzarà al nou president del PPC. I ha anat més enllà en sentenciar: “Acebes i Zaplana ja tenen clons a Catalunya: Sirera i García Albiol”, als quals ha acusat de “negar la diversitat a Catalunya i el que representa com a nació” i llançar “missatges xenòfobs per esgarrapar vots”, recordant el vídeo electoral del PP català de les passades municipals. Miralles ha titllat aquesta tàctica del PP “d’utilització partidista i irresponsable de la immigració i la llengua” que arrabassa el missatge de Plataforma x Catalunya i Ciutadans, perquè “part del seu electorat se’ls ha fugat per la dreta i l’extrema dreta”. La conclusió que en treu el coordinador general d’EUiA és que “les forces polítiques catalanes hem de prendre bona nota: fer-hi front amb propostes, missatge i alternatives”. Miralles s’ha adreçat també al PSOE demanant que “no serveixi en safata el govern de Navarra al nacionalisme ranci” i tingui en compte que la majoria dels navarresos han triat “un canvi cap a l’esquerra, no l’integrisme que defensen els Aznar, Rajoy, Zaplana, Acebes, Sirera...”.


El segrest de 'El Jueves' i la monarquia com a institució ancorada en el passat


L’altra tema candent d’aquest dies ha estat l’ordre judicial de retirar el darrer número de la revista satírica ‘El Jueves’. Miralles ha dit que EUiA coincideix amb la seva organització juvenil en que “el segrest de la revista és un atac a la llibertat d’expressió i ens solidaritzem amb els professionals que la fan”. Així mateix, ha felicitat a la vicepresidenta del govern espanyol, Fernández de la Vega, per declarar avui que la figura del segrest de publicacions és una mesura ancorada en el passat. “Nosaltres afegim que també ho és la monarquia. Tot i que el dibuix pugui ser de mal gust, bona part de la ciutadania sent que la monarquia és una institució del passat i amb masses privilegis”, ha acabat dient Miralles.