dijous, 30 de setembre del 2010

Vaga general 29-S: Miralles diu que "s'ha demostrat que sobraven les raons per aquesta resposta democràtica" i que ZP i Corbacho "han d'escoltar a la ciutadania"

El coordinador general de la formació i diputat i la també diputada Mercè Civit van participar als piquets informatius dels sindicats i a la multitudinària manifestació de Barcelona


El suport explícit d’EUiA a la convocatòria de vaga general feta pels sindicats majoritaris contra la reforma laboral, es va concretar des de la nit anterior al 29-S en la participació de la militància i els dirigents de la formació en els piquets informatius organitzats per CCOO i UGT. Així, el coordinador general d’EUiA i la portaveu de la formació, Jordi Miralles i Mercè Civit, ambdós diputats d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, van acompanyar el grup de sindicalistes que van dissuadir els transportistes d’accedir a Mercabarna a carregar mercaderies.



Allà també hi eren els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Pepe Álvarez, la responsable de Món del Treball d’EUiA, Núria Lozano, i el secretari de la Federació de Construcció i Fusta de CCOO i un dels candidats d’EUiA a les catalanes, Miguel Peláez. El coordinador general d’EUiA va fer declaracions als periodistes de TV3 que van cobrir l’acció (veure fotografies adjuntes). L’únic incident que va tenir lloc a Mercabarna va ser provocat per un camioner que es va enfrontar al piquet i no va voler parar el vehicle. En obrir la porta va colpejar al company Celestino Sánchez, membre del Consell Nacional d’EUiA, que ca caure a terra i va resultar ferit. ‘Celes’ va ser traslladat a l’hospital i va ser donat d’alta unes hores després.

Ja a les 4.30 de la matinada, Miralles i Civit van trobar-se amb el piquet de Plaça de Catalunya, on van coincidir de nou amb el secretari general de CCOO i a més, amb la portaveu del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Dolors Camats, i els diputats d’ERC al Congrés i al Parlament, Joan Ridao, Joan Tardà i Anna Simó. En confirmar que a l’empresa de Ferrocarrils Catalans es complirien els serveis mínims, els nostres diputats es van traslladar amb part del piquet a l’Estació de França, on tampoc va haver cap problema.

Al migdia, Miralles i Civit van participar a l’encontre de piquets convocat pels sindicats a plaça Universitat i a la tarda van encapçalar les pancartes de la coalició ICV-EUiA i dels sindicats, respectivament. El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, i el secretari general d’ICV i candidat d’ICV-EUiA a les catalanes, Joan Herrera, van acompanyar els dirigents sindicals i el cantant Gerard Quintana, convidat a llegir el manifest reivindicatiu en finalitzar la multitudinària manifestació a Plaça de Catalunya (400.000 persones segons els mateixos sindicats convocants).

En el transcurs de la manifestació, el dirigent d’EUiA va fer declaracions als mitjans. En concret, va dir que el resultat de la vaga “ha estat una resposta de la raó davant de la por”. Segons Miralles, “hi ha hagut un sector molt important de la patronal, de grups interessats de la comunicació i una part del govern espanyol que plantejava la resignació i s'ha demostrat que sobraven les raons per aquesta resposta democràtica”. Miralles va lamentar que “una part dels diputats estaven reunits fent d'esquirol a Madrid' i va instar el president Zapatero i el ministre Corbacho a “escoltar a la ciutadania.”