dilluns, 6 de setembre del 2010

“Hem de mobilitzar l'electorat d'esquerres i garantir que Catalunya sigui un territori lliure de polítiques conservadores"

Reunió de la Comissió Nacional. 06/09/2010
El coordinador general d’EUiA i diputat ha titllat d’irresponsable el PPC per les seves tesis sobre immigració i la utilització electoral que en fa, ara amb l’edició d’un test “en el terreny de la demagògia i la manipulació” adreçat a la ciutadania. Miralles també ha qualificat la vaga general del 29-S de “resposta necessària” per a obligar al Govern espanyol a “rectificar” i tirar enrere la reforma laboral

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha titllat el Partit Popular català d’”irresponsable” pel que fa a l’edició d’un test que mesura la compatibilitat de l’electorat amb les seves tesis sobre immigració. Per Miralles aquest test demostra el “menyspreu del PP respecte als drets dels nouvinguts” i posa de manifest, una vegada més, que “l’anticatalanisme i el menyspreu al fet migratori serviran de carnassa per agitar l’electorat dels populars”. “Aquest test s’ha de situar en el terreny de la manipulació, la demagògia i la irresponsabilitat”, ha dit el coordinador general d’EUiA que també ha remarcat que no té res a veure amb l’ampli consens social i polític assolit a Catalunya amb el Pacte Nacional per a la Immigració. “És un risc perquè divideix socialment”, ha conclòs Miralles.

En aquest sentit, i per contrarestar polítiques com aquestes, Jordi Miralles ha recordat que “encara hi ha temps per mobilitzar l’electorat d’esquerres i garantir que Catalunya sigui lliure de polítiques conservadores”. El també diputat al Parlament ha fet referència a les últimes enquestes sobre intenció de vot aparegudes als mitjans i ha constatat que la coalició ICV-EUiA manté els resultats i experimenta una tendència a l’alça. Pel que fa a la resta de socis de govern, Miralles ha dit que “estan corregint la davallada i recuperant terreny”.

El coordinador general d’EUiA ha anunciat també que el proper dilluns 13 de setembre la formació celebrarà un Consell Nacional on es tancaran les llistes i es decidiran els candidats i candidates que concorreran a les catalanes.

EUiA, activistes de la vaga general

D’altra banda, el coordinador general d’EUiA ha explicat que el conjunt de l’organització estan bolcats en contribuir a que la vaga general del pròxim 29 de setembre convocada pels sindicats majoritaris sigui un èxit, una vaga “justificada per les mesures impulsades pel Govern espanyol amb la complicitat de CiU i necessària per fer que l’executiu del PSOE rectifiqui. Miralles ha senyalat que “el Govern Zapatero va iniciar l’actual legislatura prometent mantenir els drets socials i estar al costat dels treballadors i pot acabar-la amb retallades i deixant-los en mans de la patronal”. El dirigent d’EUiA i diputat s’ha referit a la retallada de polítiques públiques, a l’abaratiment de l’acomiadament, a la possible privatització del servei d’ocupació, a la proposta d’endarreriment de l’edat de jubilació i a la d’augmentar el còmput de 15 a 20 anys de cotització per a percebre la pensió, entre d’altres motius per una vaga general. Per això ha fet una crida al conjunt dels treballadors a secundar-la massivament i ha explicat que la formació té “un pla d’acció d’aquí al 29-S d’acompanyament social i territorial als sindicats”.

EUiA, en paraules del seu coordinador general, “està treballant en xarxa per a constituir plataformes de suport a la vaga locals, d’entitats socials i juvenils d’àmbit nacional, de persones del món de la cultura i la universitat” i ha recordat que ha comunicat personalment als secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Pepe Álvarez, que la formació d’esquerres està “al seu servei”.

Anunci d’ETA

Sobre l’anunci d’alto al foc de l’organització terrorista ETA, Jordi Miralles considera que “és un primer pas” però que ha d’anar seguit pel lliurament de les armes i la seva dissolució. Per Miralles, el govern espanyol “ha d’aprofitar per crear les condicions per passar pàgina a la llei de partits pactada entre PSOE i PP”.