dimecres, 30 de desembre del 2009

Us desitjo un any 2010 ple de felicitat, pau, solidaritat i compromís.

Benvolgut company / benvolguda companya:

Et desitjo un bon 2010, un any ple de reptes per EUiA i pel conjunt de l’esquerra social i política. Un període decisiu per aconseguir una majoria més a l’esquerra a Catalunya.

Un dels principals reptes que EUiA ens marquem pel 2010 és seguir impulsant mesures polítiques i econòmiques d’esquerres, tant a les institucions com al carrer, per a combatre la crisi, com ja hem fet al llarg de 2009 amb mesures als ajuntaments, al Parlament i a les Corts” i també amb actes, molts d’ells compartits amb dirigents de CCOO, i mobilitzacions sindicals i socials. En aquest sentit, cal que EUiA reforcem el treball amb els sindicats de classe per a fer front a la crisi amb propostes unitàries.

Un altre objectiu prioritari d’EUiA durant els pròxims mesos i fins a les eleccions, és trobar noves complicitats socials i territorials per aconseguir una majoria més a l’esquerra. És evident que amb el Govern d’Entesa s’ha avançat molt en polítiques socials, mediambientals i en l’exercici de l’autogovern, però les conseqüències de la crisi, algunes decisions preses i el paper que juguen certs mitjans de comunicació han generat cert desconcert a sectors d’esquerres.

És per això que ens cal buscar un nou compromís de futur amb la gent treballadora, els joves i els abstencionistes crítics d’esquerres, així com explicar les coses aconseguides pel govern d’esquerres i dirigir-nos, també, a votants d’esquerres que ja saben quins són els límits d’ERC i el PSC i volen anar més enllà.

Així mateix, la gent d’EUiA hem d’enfortir i fer avançar la coalició amb ICV per a què sigui el punt de trobada dels sectors crítics amb voluntat de governar més a l’esquerra, donant més força a la formació roig i verda i federalista del Govern.

Tanmateix, al llarg dels pròxims mesos i a la campanya electoral, caldrà que expliquem el perill que suposaria una majoria conservadora de CiU i el PP, que coincideixen en el model social i econòmic i en la seva voluntat de desgastar l’actual Govern d’Entesa.

Tots i totes sabem que per a què l’esquerra alternativa tingui més pes, institucional i social, cal que EUiA i Alternativa Jove-Joves d’EUiA, creixin. És per això que aquest 2010 no hem de tallar-nos gens, tenint en compte la bona feina que estem fent, per convidar a més homes i dones d’esquerres a incorporar-se a casa nostra: un espai útil de lluita per a defensar drets i transformar la societat.

Et desitjo un any 2010 ple de felicitat, pau, solidaritat i compromís.

Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA