dilluns, 30 de novembre del 2009

No votarem aquesta reforma de l´impost de successions

El coordinador general d´EUiA i vicepresident de la coalició ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha manifestat que el grup parlamentari “no votarem aquesta proposta de reforma de l´Impost de Successions que, segons fonts de la conselleria d´Economia, estableix que 9 de cada 10 persones deixin de contribuir a través d´aquest Impost, amb el que gairebé desapareixerien les gravacions per aquest tribut, i es donaria un pas enrere pel que fa a l´Acord del Govern d´Entesa.”
“Si el contingut de la proposta del Departament d´Economia és el que s´ha filtrat a la premsa aquests darrers dies, nosaltres no votarem aquesta reforma, per la qual queden exempts de pagar el tribut aquell que hereten un milió d´euros”, ha sentenciat el líder d´EUiA. “Si és així, el contingut de la reforma de l´Impost de Successions és inacceptable i la forma és irresponsable”, ha afegit Miralles.Pel màxim dirigent d´EUiA, “la proposta de reforma de l´Impost de Successions s´allunya de l´esperit del Pacte d´Entesa i assumeix la filosofia dels que van firmar el Pacte del Majestic (CiU i PP), que és la d´eliminar l´Impost.”
“La nostra coalició continuarà treballant per a què s´arribi a un acord a tres bandes per reformar el gravamen, per a què es compleixi la pàgina 36 de l´Acord d´Entesa i la resolució aprovada en el darrer Debat de Política General sobre la reforma de l´Impost, en definitiva, per complir amb els nostres compromisos”, ha afirmat Miralles. “EUiA continuarà treballant per augmentar la igualtat d´oportunitats, no per perpetuar els privilegis. Nosaltres, coherentment amb el que pensem, defensarem els interessos dels treballadors i les treballadores”, ha afegit.
Finalment, el coordinador general d´EUiA ha dit “que la majoria de les famílies treballadores d´aquest país es preocupen més de no deixar deutes als seus fills i néts que de l´herència.”
(Extret del web d'EUiA)

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues nada, Sr. Miralles, dejen que estas personas que dejan en herencia un millón de euros, como Vd. dice, se vayan a otras Comunidades Autónomas o monten sociedades para evadir el impuesto. Así seguiremos pagando los mismos de siempre...

Anònim ha dit...

A Vd. Sr. Miralles me parece que lo único que le preocupa es el Acord d'Entesa, que en la batalla de las próximas elecciones, puede enviar a ICV a casa. Y eso duele.
Vd. no esta de acuerdo con la modificación del ISD, yo tampoco, es insuficiente y no cejaré hasta conseguir que se bonifique el 99 por 100 de la couta.
A Vd. que clama justicia fervorosamente le digo que: el ISD es lo más injusto que hay en España en materia tributaria, como lo era el Impuesto del Patrimonio, aunque por otros motivos.
Si quiere tener dinero para atender justas necesidades socieles, trabaje Vd. para acabar con la política de subvenciones, subsidios y otras liberalidades de dificil, y en ocasiones, imposible justificación, p.e. los famosos informes, lo recuerda? la memoria de la política y de la prensa es muy corta, pero par eso esta "el pueblo" para recordárselo.
Con una buena administración se consiguen muy buenos resultados.

Le recomiendo que visite frecuentemente www.NOsuccessions.org, donde podrá pulsar el sentir de la sociedad, sinceramente, pienso que le conviene, podrá encontrar su sitio en ella.

Saludos

osbalgi ha dit...

No acabo d'entendre això que diu del compromis i de la defensa dels treballadors i treballadores. No se quina defensa fa del mileurista que mor la seva mare i li deixa un apartament a la montanya i, no te mes remei que posar-lo en venda per a pagar aquest impost que el Sr. Miralles troba tan just. Sabs que només amb el pis habitual i aquest apartament ja pot arrivar molt be al milió d'euros? (Valor cadastral + coeficients reguladors que el poden arrivar multiplicar per 4 vegades més + els estalvis de la caixa + el 3% de tot aixó) Es clar: això es un gran patrimoni. No sigui tan demagog i miri una mica mes per els treballadors i treballadores que han de vendres el seu patrimoni familiar per a fer front a aquest expoli i, en tot càs, posi pany i forrellat a les veritables grans fortunes que se li escapen entre els dits, o es que no s'atreveix i per això avasalla als petits?.

Anònim ha dit...

estais cavando la tumba de vestro partido,que es del todo artificial.Sois las ultimas migajas que queda del PSUC que se ha tenido que reconvertir con el Eco...LA TEORIA COMUNISTA DE ROBAR (REQUISAR)AL RICO PARA DARSELO AL POBRE YA NO CUELA.LO QUE ESTAIS HACIENDO ES ROBAR AL TRABAJADOR-AHORRADOR PARA SUBVENCIONAR AL GANDUL- DESPILFARRADOR.POR CIERTO ¿CUANTOS BIOLOGOS ,ECÓLOGOS HAY EN VUESTRO PARTIDO?

Carles ha dit...

Company, fora bó que es publiquesin la proposta d'en Castells i la nostra amb exemples pràctics, qui tingui accés a elles. Seria aclaridor i facilitaria un judici més objectiu i menys alarmista.
Ja el fet de que Euzkadi, Navarra o Madrid s'el passin pel forro és prou irritant, com el tenir de pagar els ordenadors del nens mentre els altres no, sense que ningú pugui realment entendre el perquè de tal arbitrarietat.
Calen dades concretes, no passions sense arguments. Salut! Carles.

Francesc ha dit...

¿heu pensat alguna vegada en les persones grans que per culpa vostra i del ditxós I. de S. pateixen: d'insomni, angoixa profonda, malsons, atacs d'ansietat, hipertensió, arritmies, irritabilitat, gastritis i trastorn neurologics, etc. que en certs cassos apropen la mort?
Mireu-vos al mirall -directament als ulls-, penseu qui sou realment... i després actueu en conseqüencia..

Anònim ha dit...

sr miralles,miri a les balears, qui mana allà i quin impost paguen?.....creu que l'apujaràn?,seria com reconstruir el mur de berlin.som el territori dels paisos catalans que mes car te l'impost,serà per que vostes estan manant?

Fina ha dit...

Tots els catalans sabem que l'impost de successions és sumament injust i abusiu, el paguem la clase treballadora que tan poc està defensan el seu partit. les grans fortunes se'n van a navarra, madrid, no es
queden a Catalunya per evitar pagar aquest espoli. Vostés ho sabem i en canvi no fa res. Lluitem tots els ciutadans per reformar-ho, per això s'ha creat l'ASSOCIACIÓ PER A LA REFORMA DE L'IMPOST DE SUCCESSIONS.

Anònim ha dit...

Señor Miralles, me parece incomprensible como alguien que dice defender los trabajadores puede apoyar una aberración tan grande como el impuesto de sucesiones. Ese impuesto a los ricos no les afecta, porque aparte de que pueden pagarlo sin problemas, encima tienen medios para evadir impuestos y no tener que pagar nada.

En cambio, gente humilde como el caso de mi familia y tantas otras ( soy de Horta, cerca de El carmelo ) que se pasan toda la vida trabajando muchas horas al día, con sueldos bajos y que se sacrifican para el dia de mañana tener un piso que dejar a sus hijos una herencia puede suponer la ruina de la familia. ¿ Cómo es posible que usted que dice que es comunista tenga tan poca conciencia de clase y empatia hacia a los trabajadores ?

Sitgetà ha dit...

Sr, Miralles, la meva familia i jo, el quals no som rics, ja n´estem fins el gorro de que els catalans tinguem que ser sempre diferents. Vostè i el seu partit no defensen els insteressos de la major part dels catalans. Sap una cosa? prou de demagògia i tenir sempre que pagar només per denominar-nos catalans. Ja ni hi ha prou!!! ja us podeu començar a lligar les sabates les properes el.leccions perquè donat el tracte que ens doneu acabareu a la mínima expressió. FORA IMPOST DE SUCCESIONS.

Fina ha dit...

Està vist que els catalans hem de pagar per a tot, però vostés saben que l'impost de successions és sumament abusiu per les quantitats que s'han de pagar pels coeficients multiplicadors i la miseria de bonificació que hi han perfill/conjugues. Els polítics miren cap Europa i la aresta de Comunitats autònomes no paguen o tenen unes bonificacions del 95 al 99%. Els ciutadans volem igualar-los, després que el nou finaçament està en marxa. DIGUEM PROU IMPOST INJUST.

Anònim ha dit...

Està vist que els catalans hem de pagar per a tot, però vostés saben que l'impost de successions és sumament abusiu per les quantitats que s'han de pagar pels coeficients multiplicadors i la miseria de bonificació que hi han perfill/conjugues. Els polítics miren cap Europa i la aresta de Comunitats autònomes no paguen o tenen unes bonificacions del 95 al 99%. Els ciutadans volem igualar-los, després que el nou finaçament està en marxa. DIGUEM PROU IMPOST INJUST.