dimecres, 18 de novembre del 2009

Edició 35 de la Conferència Europea de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (EUCOCO)

La Conferència Europea de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (EUCOCO), des de 1975 −any de l’inici del conflicte−, i de manera continuada −durant 34 edicions−, s’ha celebrat a diferents ciutats europees.

EUCOCO és el certamen que reuneix a representants del Govern sahrauí del més alt nivell: normalment, el President de la RASD, el Primer Ministre, el President de l’Assemblea Nacional, i diferents membres del seu govern, així com als ambaixadors i delegats del Front Polisario dels diferents països.

A més també participen a EUCOCO representants d’institucions i entitats solidàries amb el poble sahrauí, ministres de governs que reconeixen la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), intergrups parlamentaris de l’Estat Espanyol i d’Europa, governs autonòmics, ajuntaments, partits polítics, sindicats i entitats del moviment solidari. També durant els últims anys s’han afegit a la trobada els representants de països de tot el món, sobretot d’Àfrica i d’Amèrica, aportant a la EUCOCO un caràcter mundial.

Les últimes conferències d'EUCOCO han tingut lloc a Sevilla (Espanya, 2001), Mòdena (Itàlia, 2002), París (França, 2003), Saragossa (Espanya, 2004), Mol (Bèlgica, 2005), Vitòria (Espanya, 2006), Roma (Itàlia, 2007) i València (Espanya, 2008).

Més informació a aquest web.