dimarts, 5 de maig de 2009

LA DEL PP I CIU ÉS UNA ALIANÇA NATURAL QUE CAP NOTARI POT IMPEDIR

El coordinador general d´EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, a declarat avui en roda de premsa que a la seva formació no li sorprèn que el PP de Catalunya ofereixi el seu suport a CiU. Miralles ha recordat que “actuen junts, van governar junts a Catalunya -el PP va donar suport al darrer govern de CiU-, i també van governar junts a Espanya, doncs CiU va dir sí a la investidura d´Aznar com a president del govern espanyol”. De fet, EUiA tampoc se sorprèn perquè els seus models social i econòmic “són molt similars”, en paraules del seu coordinador general. Per tant per a EUiA, “com per a la majoria de gent del nostre país”, les aliances que es puguin produir entre PP i CiU “no són casuals”, ans al contrari, es tracta d´una “aliança natural que cap notari pot impedir”. Així, Miralles ha recomanat a CiU que “no vagi a buscar actituds de fireta assegurant davant d´un notari que no pactaran amb el PP”.
Crida a la mobilització i proposta per a fixar un salari màxim
Miralles també ha valorat, i molt positivament, el grau d´unitat sindical demostrat en la manifestació del Primer de Maig d´enguany, “una expressió clara de què la crisi no l´han de pagar els treballadors i de què els sindicats no estan disposats a que es retallin drets”. Miralles considera que aquest ha estat un primer avís, doncs el proper 14 de maig els sindicats faran una prova de força amb una gran concentració de delegats a Madrid. Segons el dirigent d´EUiA, dues informacions recents venen a demostrar que “els sindicats tenien raó”: d´una banda, l´anunci de la Comissió Europea que d´aquí a finals d´any l´atur arribarà al 20% a l´Estat espanyol, i d´altra, “la provocació” que comporta el fet que molts executius d´empreses que cotitzen en borsa cobrin fins a 50 vegades el sou d´un mileurista. En aquest sentit, Miralles ha valorat la proposta registrada avui al Congrés dels Diputats per part del grup d´IU-ICV-EUiA per a què es fixi un salari màxim, per “posar racionalitat i marcar condicions als directius del sector financer, que han rebut avals públics per sanejar un sector en bona part responsable de la crisi”.
13 de maig a 9 Barris: Acte de Miralles i Lara per donar respostes d´esquerres a la crisi
El dirigent d´EUiA ha anunciat que el proper 13 de maig farà un acte públic per explicar les propostes de la seva formació per una sortida d´esquerres a la crisi. També hi intervindrà el coordinador general d´IU, Cayo Lara. El míting tindrà lloc a les 18.30 hores, a l´edifici Cibernàrium ubicat a 9 Barris. Serà al dia següent del debat de política general al Congrés, “així veurem si les resolucions que s´aproven tenen en compte la situació que pateixen els treballadors”, ha dit Miralles. Segons el coordinador general d´EUiA, “si Zapatero no omple de propostes que mirin a l´esquerra la política anticrisi i també l´autonòmica, no serà creïble.”
7 idees bàsiques per a les eleccions europees
EUiA veu amb preocupació la frivolitat amb que s´enfoquen les properes eleccions europees, i ha posat l´exemple de la visita del cap de govern francès la darrera setmana i la candidatura de la dreta a Itàlia. “El que es projecta sembla un ´culebró´, quan la ciutadania hauria d´estar informada de qè li afecten el 70% de les decisions que es prenen a Europa”, ha afirmat Miralles, qui ha explicat que ICV-EUiA defensarà 7 idees fonamentals, en defensa d´una Europa social, equitativa, igualitària, democràtica, per la pau, la sostenibilitat i els drets dels pobles. La coalició celebrarà una jornada programàtica a mitjans d´aquest mes de maig per definir a fons el seu model d´Europa “diferent al del senyor Barroso, que comparteix Zapatero, i evidentment del de Mayor Oreja, candidat del PP”.
A voltes amb la LEC
Respecte a l´actual projecte de LEC i la posició d´ICV-EUiA respecte a la mateixa, el dirigent d´EUiA ha declarat que “les lleis no són innòcues ni neutrals” i que els preocupa que “segrega”, en referència a les obligacions de les escoles privades que rebran recursos públics. Tanmateix, s´ha referit als 25 milions d´euros anuals que reben escoles de l´Opus Dei, que en la seva opinió podrien destinar-se a l´escola pública. Per acabar, Miralles ha dit que si la LEC no es modifica, “a les properes eleccions al Parlament la nostra coalició recuperarà la proposta de què totes les escoles concertades que reben recursos públics s´integrin en 8 anys a la xarxa pública i si no és així, que s´elimini el concert”.