dimecres, 29 d’abril del 2009

VISITA A LES BATERIES ANTIAÈRIES DEL TURÓ DE LA ROVIRA

El passat cap de setmana vaig fer una visita a les bateries antiaèries republicanes situades al Turó de la Rovira de Barcelona, al Districte d'Horta-Guinardó. Una visita que recomano, no només per les impresionants vistes sobre la ciutat de Barcelona, sino per recordar una part de la nostra història, la de la defensa de la República contra el feixisme; aquestes bateries protegien a la ciutadania, entre d'altres, dels bombardejos feixistes de la aviació italiana i alemanya.
La visita va ser guiada per Quim Martí, membre de la coordinadora d'entitats de Can Baró, i uns dels impulsors de la dignificació d'aquest espai, i també hi van assistir, entre d'altres companys i amics, Marga Ganduxe i Toni Salado, coordinadors d'EUiA al Districte d'Horta-Guinardó, i Jordi Fornés, President d'ICV i Conseller de Salut al Districte d'Horta-Guinardó







2 comentaris:

Jordi Llavoré ha dit...

Una visita molt maca!! Ens cal recuperar la memòria, desfer la visió dels vencedors en algunes planes i restaurar la veritat (que, com ja saps, és sempre revolucionària).

Lejarza ha dit...

Un Saludo:
En la Dictadura de "Paco el de la bomba", muchos Camaradas del PSUC se reunian, en esos BUNKERS.
Debeis ser los últimos en llegar, todo el mundo lo conoce...
Besos Juan