divendres, 20 de març del 2009

COMUNICAT D'EUiA SOBRE LES CÀRREGUES POLICIALS A LES MANIFESTACIONS D'ESTUDIANTS


Comunicat d´EUiA sobre les càrregues policials a les manifestacions d´estudiants

Davant dels fets succeïts ahir, la Comissió Permanent d´EUiA, reunida de manera extraordinària, fa pública la següent declaració:
1.- Expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d´EUiA que van patir les conseqüències d´unes càrregues policials indiscriminades. Volem destacar, també, l´actitud constructiva i pacífica dels homes i dones d´EUiA, presents a les manifestacions, i que estem al costat dels que van patir les càrregues policials.
2.- Fem nostre el comunitat d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA (AJ-Joves d´EUiA) d´ahir, on es criticava al Rectorat de la UB per demanar la presència policial a la universitat i on es demanava l´aclariment de la intervenció policial, dins i fora de la Universitat.
3.- L´actuació policial d´ahir al migdia i, especialment, al vespre i a la nit als carrers de Barcelona s´ha de qualificar de desproporcionada. Les actuacions policials que es van viure, per les informacions de què disposem, són greus i inacceptables.
4.- És necessària una investigació ràpida que aclareixi tots els fets. Les situacions viscudes han de tenir transparència, i és necessari passar de les explicacions públiques a depurar responsabilitats i cessaments perquè situacions com aquestes no es tornin a repetir.
5.- El Govern ha de demanar excuses als estudiants, professionals de premsa i ciutadania, que van patir les càrregues policials.
6.- El Govern d´Entesa està sustentat per una base social i electoral popular. Actuacions policials com aquestes generen perplexitat, desconcert i rebuig de sectors juvenils, socials i d´esquerres, que han de fer reflexionar al Govern i a la Coalició.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal dels estudiants als que van apallissar sustenta el teu puto govern "d'esquerres". Per aquesta raó encara no has trencat amb ICV ni has sortit del govern.

Fa temps que vas perdre el meu vot, però ara mateix per mi, a més, ets a l'alçada de Julia García Valdecasas, a l'infern sigui.

Anònim ha dit...

Miralles ets un hipòcrita, com tots els d'EUiA, la majoria dels que som d'esuqerres de debò no us votem i si algú ho feia ara ja no ho tornarà a fer perquè us ha caigut la careta.

No sou comunistes malgrat us en dieu. Com pot ser, si sou d'esquerres, que la vostra coalició electoral estigui al capdavant d'interior, reprimint els moviments socials? No teniu vergonya.
Com pot ser que participeu d'un govern i d'una coalició que aplica mesures neoliberals, com el pla de Bolonya, i les aplica a cops de porra? tornareu a demanar el vot per en Saura?

He parlat amb molts que des d'ara són exsimpatitzants d'EUiA. L'heu cagat

Anònim ha dit...

Doncs a mi em van donar alguns cops molts forts, sóc d'EUiA i recolzo el govern.

Perquè, a veure llestos, quina altre projecte de canvi, amb un discurs anti-capitalista hi ha ara mateix? És molt fàcil criticar-ho tot des del sofà de casa.

Anònim ha dit...

Anònim del 22 de març, ets un massoca o un "cantamañanas" o el Miralles fent-se passar per estudiant.

Anticapitalista? Si promoveu polítiques liberals.
Antisistema? Si recolzeu la política de Saura i ni tan sols amb aquestes accions dels mossos demaneu la dimissió (no ja parlar de trencar coalicions).

I al sofà...com el teu ben amat Miralles? com el Nuet? Com els del POR que fan mobbing a veïns des de GISA?

A callar!

Anònim ha dit...

Tots aquests d'EUiA no sou ni antisistema ni anticapitalistes, el que sou és uns fills de puta.

Anònim ha dit...

Doncs mira, la meva mare no s'hi ha dedicat mai, el teu llenguatge i les teves maneres son les mateixes que les dels falangistes quan ens deien "hijos de Stalin y de la Pasionaria"...pero que saps tú, pobrissò, que tot t'ho ha explicat...

Ah, soc de EUiA i del PCC, represaliat i apallissat pels grissos, els de veritat.

Anònim ha dit...

El Parlament català dóna suport a l'EEES

26.03.2009

Institucional

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, la
comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i
representants de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya
(CIC) es van reunir dimecres, 25 de març, amb membres dels sis grups
parlamentaris i amb el president del Parlament, Ernest Benach. Fruit
d'aquesta reunió, han acordat presentar una resolució unitària a favor
del desplegament de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

La totalitat dels sis grups parlamentaris han
acordat presentar properament de forma unitària una resolució a favor
del desplegament de l'Espai Europeu d'Educació Superior a les
universitats catalanes, del diàleg, de la normalitat acadèmica i del
dret del professorat i de l'alumnat a assistir a classe. La declaració
també estableix la necessitat de garantir un sistema de beques adequat
i just amb els estudiants de les universitats catalanes.

Aquesta decisió és fruit de la reunió que havien mantingut prèviament
el conseller del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep
Huguet, la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i
representants de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya
(CIC), entre els quals eren presents rectors i rectores de les
universitats i presidents dels consells socials, amb membres dels sis
grups parlamentaris, després d'una trobada prèvia amb el president del
Parlament, Ernest Benach. La finalitat era conèixer el posicionament
del Parlament respecte al desplegament de l'Espai Europeu d'Educació
Superior, en compliment d'un dels acords que es van subscriure en la
Junta plenària del CIC del passat 19 de març.

Anònim ha dit...

Per cert, estava pensant en reafiliar-me a rel de la nova situació d'unitat a dins d'IU, però aixó i el comunicat de l'altre dia, ho ha engegat tot a la merda. L'esquerra catalana ha mort aquests dies i en el pitjor dels casos, ha quedat desautoritzada per molt temps. Cal recuperar, un altre cop, l'esperit de la Crida per la Unitat de les Esquerres, i enviar als actuals residus putrefactes a la deixaderia, per haver deixat al carrer, com a la mani contra la LEC, sense veu.

Anònim ha dit...

La gent que us va votar volia un canvi, no donar-vos una cadireta. Ara no vingueu amb la cantinella de que "si no ens voteu vindrà la dreta" perquè esteu actuant com un govern de dreta: reprimint els moviments socials i aplicant una política neolliberal. Els del PCC sou una colla d'hipòcrites, i tú el primer. D'estalinians a palafreneros d'ICV. Heu destrossat EUiA. Repugnant el vostre paper, encobrint als mossos mentre hi ha 120 estudiants i 30 periodistes agredits. Espereu una davallada important del vostre vot.
El meu, de moment, anirà a Esquerra Anticapitalista. Espero que a l'1 de maig els treballadors us fotin un cop de pal al cap, com al Fidalgo. Sou pitjor que uns hipòcrites: uns venuts i uns traïdors a la classe obrera.

Rudi Dutschke ha dit...

Autodissolució de l'assemblea d'EUiA de l'Escala Els i les militants de l'assemblea de base d'EUiA de l'Escala anuncien la seva dissolució amb dures crítiques a la direcció, la trajectòria i política d'aquest partit
empordanès | Hoy 9:07 | 159 lecturas | 7 comentarios
www.kaosenlared.net/noticia/autodissolucio-lassemblea-deuia-lescala
[Aumentar tamaño texto] [Disminuir tamaño texto] [Versión para imprimir] [Enviar esta noticia] [Formato PDF] [Noticia anterior] [Noticia siguiente]
[Els antics militants citen episodis com la repressió contra els estudiants] Els antics militants citen episodis com la repressió contra els estudiants [Traducción al castellano]

Autodissolució de l'Assemblea de base de l'Escala d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) en el moviment comunista de la història de la lluita de classes per l'abolició del treball assalariat i la dictadura de la mercaderia vers l'autogestió generalitzada.

Som conscients que no us motiva -al menys a la majoria de vosaltres- l'afany de personalisme o la voluntat de perpetuar la injustícia social fruit d'aquest infame sistema econòmic i polític. Les vostres inquietuds originals passaven per la millora de les condicions de vida de les classe obrera i les capes populars, des d'un pressuposat pragmatisme polític deslegitimat per una realitat lamentable, com ara els fets de Barcelona del 18 de març.

Vosaltres fa molts anys que vareu triar un camí determinat. Vareu decidir deixar enrere la lluita de classes i la mobilització i confrontació social com a eines per a obtenir millores socials absolutament legítimes. Concretament dieu que "no es podia viure sempre al segle XIX". A canvi, vareu prendre el camí del pacte social, de la col·laboració de classes i de la participació en les estructures capitalistes; confiats potser en què les bones intencions de tothom farien d'aquest sistema econòmic i social un sistema on fos possible un altre capitalisme, un capitalisme de rostre humà, i on es poguessin garantir per mitjà d'un Estat del Benestar unes condicions de vida justes pel conjunt de la societat. Des del temps de la Tercera Internacional, en ruptura amb la revolució dels soviets de 1917, vareu optar per les eleccions de la democràcia burgesa parlamentarista -tot i que de tant en tant els vostres afiliats fan servir eines del segle XIX, com ara la vaga de l'ensenyament del passat 19 de març, aquests cop sense ésser considerades com a coses desprestigiades pel pas del temps- com a eina d'acció política preferent.

Us vareu veure obligats a adaptar el vostre discurs i la vostra praxi a les voluntats d'un electorat que girava cap al conservadorisme, mogut per factors que ara no esmentarem i dels quals sou, en part, responsables. Cal felicitar-vos en aquest sentit doncs ha demostrat ser un camí que, electoralment, us va donant resultats. Ara be, a més de l'índex de creixement electoral -segurament temporal, ja que tot apunta a un desastre polític en les pròximes eleccions europees de juny, on la coalició ICV-EUiA serà un cost electoral enorme per Esquerra Unida en un moment de gran recessió econòmica i creixent ambient de revoltes socials del proletariat i dels estudiants més conscients-, què hem obtingut a canvi de deixar de banda la oposició frontal al rumb que estava prenent el neoliberalisme com a ideologia i sistema hegemònics?

Algú pot dir que la situació i les perspectives actuals per a les classe obrera i les capes populars són millors que les immediatament posteriors a implantació de la democràcia liberal quan la societat s'enfonsa en l'abisme nociu de la malaltia terminal del capitalisme que es vol mantenir a cop de porra des del Departament d'Interior de la Generalitat? Amb cinc paraules ens estalviarem parrafades innecessàries, doncs tot i que no ho digueu, sou conscients de com és de lamentable la situació: habitatge hipotecat, treball precari, atur galopant, territori trinxat, educació en procés de mercantilització i sanitat cada vegada més privatitzada, per citar-ne alguns exemples. Evidentment, ens direu que, sense la vostra participació, la situació d'aquests cinc exemples, seria molt més lamentable. Segur? Bé, ningú ho sap. El que sí que sabem és que el balanç de la vostra estratègia política -de fa més de 30 anys ençà- és objectivament negatiu i gairebé nociu.

Les iniciatives que heu aconseguit implantar i que són positives pel conjunt de la societat, no compensen ni de bon tros la legitimació i les facilitats que han obtingut -els beneficiats per aquestes- en la implantació de les mesures negatives. Una facilitat i una legitimació que se'n deriven de la vostra estratègia política col·laboracionista. Dos conceptes per visualitzar l'argument: precarietat laboral i l'habitatge hipotecat. A més d'aquest balanç negatiu, en la vostra estratègia només hem trobat la desactivació de la preciosa tradició de lluita proletària característica d'aquesta nació, com ara la revolta insurgent de juliol de 1909 o el triomf proletari del 19 de juliol de 1936, i la legitimació d'un sistema econòmic assentat en la injustícia i que ara ens porta vers l'abisme a nivell mundial.

Ara, la contradicció s'ha fet més visible. Heu dirigir la repressió contra el moviment estudiantil des del Departament d'Interior que gestiona la coalició ICV-EUiA, per no parlar dels afers Núria Pòrtulas o Enric Duran, i -per mantenir unes quotes electorals determinades, arrancar sectors descontents del PSC i mantenir la imatge de partit d'ordre públic, en la millor tradició stanista- no us tremola el pols a l'hora de canalitzar i legitimar la violència estructural del sistema (en forma de violència jurídica i policial) cap als moviments d'oposició antagonista que van sorgint fruit de les contradiccions socials.

És cert que tan sols heu fet més visible la línea que ja fa temps us situava a l'altra banda del conflicte: amb els explotadors i no amb els explotats, amb els opressors i no amb els oprimits. O, si ho voleu en termes del segle XXI: amb els beneficiats i precaritzadors i no amb els perjudicats i els precaris.

A vosaltres, OPORTUNISTES, MENTIDERS I HIPÒCRITES (tornem-hi: oportunistes, mentiders i hipòcrites), que defensàveu l'okupació en temps d'oposició i ara autoritzeu i legitimeu la seva violenta eradicació. A vosaltres, que desallotgeu les universitats ocupades, com feia el franquisme fa 40 anys, CÒMPLICES DELS RETROCESSOS SOCIALS, que a través de la legitimació i la desactivació de les lluites socials ens heu portat a on som.

Per això, aquesta assemblea de base d'EUiA queda dissolta definitivament, després de dos anys de silenci orgànic i sense haver participat en la darrera assemblea general d'aquesta formació totalment entregada a l'estratègia stalinista i al partit ICV.

Carles Escolà deixa ICV-EUiA i dimiteix com a regidor de l’ajuntament de Cerdanyola
La 5a Assemblea Nacional ens va demostrar la manca de voluntat d’autocrítica a EUiA i la impossibilitat d’un canvi d’estratègia.
Ex-militants d’EUiA de Cerdanyola del Vallès
Comunicat

Després del procés assembleari que Esquerra Unida i Alternativa ha realitzat en les darreres setmanes, els sotasignats vam obrir un procés de reflexió col·lectiva sobre la nostra continuïtat o no en aquesta organització política.

L’experiència de la 5a Assemblea Nacional, o­n el debat sobre les qüestions més crítiques (principalment la coalició amb ICV i el balanç de l’acció del Govern d’Entesa) va ser amputat tant com va ser possible, ens va demostrar la manca de voluntat d’autocrítica a EUiA i la impossibilitat d’un canvi d’estratègia.

Més encara quan es culpabilitza els moviments socials i col•lectius de l’esquerra alternativa del seu distanciament d’EUiA, sense fer cap reflexió de perquè Esquerra Unida no és un instrument vàlid per als sectors més combatius de la societat. D’aquesta assemblea nacional vam sortir amb la conclusió que el canvi, si encara quedava alguna possibilitat, només podia donar-se a l’àmbit local. Aquest fet ens va portar a centrar els nostres esforços a l’assemblea local, en la creença que la precària situació d’EUiA a Cerdanyola no podia continuar i això permetria arribar a acords organitzatius i estratègics.

En aquest context va tenir lloc, el passat 22 de novembre de 2008, una assemblea local d’EUiA que tenia per objectiu fer balanç del primer any i mig del govern municipal, així com de la situació organitzativa d’EUiA a Cerdanyola. Una assemblea que suposava una oportunitat de superar la divisió interna produïda pel pacte de govern municipal amb CiU (un pacte en contra dels propis acords del Consell Nacional). Per la nostra part, proposàvem a l’assemblea una nova estratègia política local, que permetés EUiA de Cerdanyola recuperar l’esperit de moviment polític i social, d’esquerres i alternatiu, arrelat al carrer. Calia superar les contradiccions generades per la nostra participació a un govern municipal que camina en una direcció massa diferent respecte de les propostes programàtiques d’EUiA de Cerdanyola per a les eleccions municipals (document presentat en roda de premsa el 22 de març de 2007).

Lamentablement, l’assemblea no va servir per a superar la divisió, doncs la majoria va decidir tombar la nostra proposta sense ni tan sols obrir la possibilitat de negociació per a trobar punts d’acord sobre els quals reconstruir la unitat. La manca de voluntat de fer un balanç crític de la precària situació organitzativa actual i la desconnexió respecte de la base social de l’esquerra alternativa local, ens porta a la conclusió que també a Cerdanyola EUiA està esgotada com a projecte polític alternatiu i de transformació social. L’actual estratègia política, centrada en la supervivència de l’organització per sobre del propi projecte, amputa l’activitat política al carrer, condicionant-la a la presència i acció institucional, impedint avançar en la consolidació d’una base social organitzada de l’esquerra alternativa i plural.

És per això que hem decidit continuar el nostre treball polític fora d’EUiA i per tant, hem tramitat la nostra baixa com a militants d’aquesta organització. En coherència amb aquesta decisió, el company Carles Escolà ha presentat la seva dimissió com a regidor de l’ajuntament de Cerdanyola, conscient que la seva acta no el pertany a ell sinó a la coalició ICV-EUiA.

A partir d’ara volem contribuir a obrir un procés de reflexió i debat amb altres col•lectius i persones de l’esquerra alternativa de Cerdanyola, per tal de cercar els punts de coincidència sobre els què construir espais de treball polític de base i de confluència amb els moviments socials. La pluralitat i la diversitat, trets característics de l’esquerra alternativa i revolucionària, no han de suposar cap obstacle, ans al contrari, són una oportunitat d’enriquiment col•lectiu i l’autèntica força de tot projecte de transformació social. Un projecte que avui, amb un context de crisi capitalista global, exigeix el millor de tots i totes nosaltres per aixecar alternatives populars que ens condueixin a una societat més justa, igualitària i lliure: el Socialisme del Segle XXI.


Carles Escolà Sànchez
Iván González Galdeano
Adrià Hernando Fresco
Sergio Rodríguez Salces
Héctor Sierra de Jorge

Ex-militants d’EUiA de Cerdanyola del Vallès

He dit Prou!http://jordialonso.blogspot.com/2009/03/indignacio-i-repulsa-saura-dimissio.html

T'estàs carregant l'organització. Torna a Correus, per l'amor de Deu.