dimarts, 3 de març del 2009

ES NEGATIU PER A CATALUNYA QUE EL PP GOVERNI A GALICIA I PUGUI DECIDIR A EUSKADI

El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha valorat avui els resultats de les eleccions celebrades ahir a Euskadi i Galícia i ha manifestat que “el paper que ha assolit el Partit Popular (PP) a dues comunitats històriques de l´Estat espanyol és dolent per a Catalunya” ja que, segons Miralles, “quan en el passat s´han donat aquestes mateixes condicions, Catalunya n´ha sortit perdent”.“La pitjor fórmula de Govern a Euskadi és aquella en la què el PP determini les politiques a seguir”. Això és el que ha respost Miralles quan se li ha preguntat pels possibles acords de Govern que es podrien donar a Euskadi.
Miralles ha afirmat que “la millor opció seria aquella en la que es doni un context d´ampli acord per a fer polítiques progressistes”. Per a Miralles, el PSE i el PSOE haurien de valorar què significa que un socialista sigui ´lehendakari´ amb els vots del PP i ha anunciat que tant PSE com PSOE passaran la “prova del cotó”, ja que “ara es veurà si tornen al PP el favor de Navarra”.El dirigent d´EUiA, que ha lamentat els resultats electorals d´Ezker Batua-Berdeak, ha denunciat que el Parlament Basc està “amputat”, ja que hi ha més de cent mil ciutadans sense representació, i que “estarà dirigit per aquells que l´han amputat”.
Per acabar, Miralles ha volgut fer les següents reflexions des de l´esquerra:
1) La situació de crisi no comporta un gir electoral de la gent treballadora cap a l´esquerra. Aquesta constatació ens ha de fer reflexionar a l´esquerra alternativa com ho abordem políticament i socialment, doncs el mapa polític europeu gira cap a la dreta i obre la porta al populisme.
2) Les forces polítiques d´esquerres ens presentem per governar. Però el resultat a Euskadi demostra que tot i la bona feina feta per Ezker Batua en polítiques socials i habitatge –de les més avançades de la UE- la rendabilitat electoral se l´ha emportat el partit majoritari.
3) La tendència electoral a Europa consolida un sistema molt bipartidista. Davant d´això, l´esquerra alternativa –que és qui ho paga- ha d´estar profundament arrelada i preparada per unir-se electoralment.
D´altra banda, el coordinador general d´EUiA ha anunciat que en la reunió d´aquesta tarda la Comissió Nacional de la formació aprovarà 3 documents.
El primer té a veure amb la situació de les dones a Catalunya, un informe complert elaborat per EUiA sobre el rostre de dona que té l´actual crisi econòmica, pel que fa a repercussions laborals, atur, economia familiar, tasques de la llar... Aquest estudi es farà arribar als mitjans al llarg d´aquesta setmana, coincidint amb la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. EUiA participarà als actes unitaris i a la manifestació que tindrà lloc aquest diumenge a Barcelona a les 12 del migdia.
El segon document que es presentarà al Consell Nacional planteja com ha de contribuir EUiA a l´organització de la xarxa social a Catalunya, i en concret al moviment per la pau i contra la guerra. La formació aposta per impulsar els valors de la pau i la no violència al conjunt del territori per arrelar el moviment pacifista. En concret, la data del 4 d´abril, en què es compleixen 60 anys de la creació de l´OTAN, EUiA recordarà que no hi ha res a celebrar, doncs el 1986 Catalunya va dir NO a l´OTAN en referèndum.
El tercer acord que impulsarà el Consell Nacional és la creació de l´Escola de Formació d´EUiA, seguint el mandat de la 5a Assemblea Nacional celebrada el novembre passat. L´objectiu és preparar millor els activistes d´EUiA i els cursos que s´impartiran tindran tres nivells: un per a les persones recent incorporades a la formació (que el 2008 va complir 10 anys), un segon per a responsables de l´estructura i un tercer d´especialització per àmbits de treball.
(Extret de la web d'EUiA)