dissabte, 20 de desembre del 2008

SIGNAT EL PACTE NACIONAL PER A LA IMMIGRACIO

El vicepresident d´Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Jordi Miralles, ha declarat, un cop realitzada la signatura del Pacte Nacional per a la Immigració (PNI), que “l´acord suposa una bona notícia per a Catalunya”. En aquest sentit, Miralles ha afirmat que el PNI podria tenir una altre nom com ara “Pacte Nacional per a la Catalunya d´avui” ja que, segons Miralles, suposa “un compromís i un punt de trobada per a garantir els drets i deures del 7´5 milions de catalans i catalanes”.

Segons el dirigent d´ICV-EUiA “aquest no és un Pacte pels immigrants, sinó que és un acord per a garantir els drets i deures del conjunt dels homes i dones que viuen a Catalunya, independentment d´on hagin nascut”.

Jordi Miralles, que ha participat com a negociador d´ICV-EUiA en aquest Pacte, junt amb membres d´altres forces polítiques, ha destacat que “per a fer realitat les mesures que integren el Pacte calen recursos” i que “els 3.800 milions d´euros previstos en les diverses actuacions són la base per aconseguir que en l´àmbit de les polítiques socials no es faci diferències entre autòctons i nouvinguts, ja que les necessitats socials són moltes i cal atendre el conjunt de la ciutadania de Catalunya”

El coordinador general d´EUiA també ha dit que les propostes per a “l´acollida i la integració són oportunitats per a millorar l´autonomia personal, i que en cap cas la integració està subjecta al gaudiment de drets social”.

Miralles ha destacat especialment que el PNI “suposa una avenç en la democràcia” perquè “després de cinc anys de residència permanent, les persones immigrades podran votar a les eleccions municipals” i perquè “es redueix el temps per aconseguir la nacionalitat”.

Miralles ha volgut destacar també que “cal treballar al Parlament per avançar en allò en que la Generalitat té competències, al Congrés dels Diputats per a realitzar els canvis legislatius necessaris per a complir el PNI i amb CC.OO i SOS- Racisme, organitzacions que no han signat el pacte”. Pel fet que aquestes dues organitzacions no hagin signat el Pacte, ICV-EUiA considera que “el PNI no està complert”. Miralles ha declarat que CC.OO coincideix amb gran part del contingut del Pacte però que SOS Racisme té reserves en diversos punts rellevants. El dirigent d´EUiA ha apuntat que ICV-EUiA continuarà treballant amb aquestes organitzacions per avançar en les polítiques a favor de tots el drets i deures de les persones immigrades”