dijous, 20 de desembre de 2007

LA COMISSIÓ PROMOTORA DE LA ILP SOBRE LA FIBROMIÀLGIA LLIUREN AL PARLAMENT 51.203 SIGNATURES VALIDADES


Els membres de la comissió promotora de la iniciativa legislativa popular (ILP) per l'atenció de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica han lliurat al president del Parlament, Ernest Benach, un total de 51.203 signatures validades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) i que donen suport a la iniciativa.
Els promotors han lliurat també el certificat de l'Idescat que justifica la recepció de 133.361 signatures de suport, de les quals fins ara n'ha validat 51.203.
Atès que la iniciativa ha superat el mínim de 50.000 signatures que fixa la llei, seguirà tramitant-se. Així, el 16 de gener es reunirà al Parlament la comissió de control per proclamar el nombre total de signatures finalment validades per l'Idescat. A partir d'aquí, la Mesa i la Junta de Portaveus obriran un termini perquè el grups hi puguin presentar esmenes a la totalitat abans que el Ple no en faci el debat de totalitat. Si la ILP supera aquest debat, continuarà tramitant-se en comissió i tornarà al Ple perquè en faci el debat i la votació finals.
La comissió promotora que avui ha lliurat les signatures, l'encapçalava Sergi Estañol, i la integraven, a més, Marta Rosselló, Àngels Martínez, Clara Valverde i David Cifré, tots afectats per alguna d'aquestes malalties.En sortir de l'audiència, Àngels Martínez ha explicat que la iniciativa pretén que "tots els pacients afectats per la síndrome de fatiga crònica o de fibromiàlgia tinguin dret a un diagnòstic fet per especialistes i que a tot el territori hi hagi unitats especialitzades". Els promotors pensen que cal un bon diagnòstic de totes dues malalties "perquè en cas necessari es pugui tramitar una invalidesa".
La Mesa va admetre a tràmit la iniciativa el 13 de març, i l'11 d'abril més de cent cinquanta persones, que van prometre o jurar el càrrec de fedatàries, van començar a recollir les signatures. El Parlament ha aprovat fins ara tres lleis que van tenir l'origen en una iniciativa legislativa popular: la de suport a les seleccions esportives catalanes, la reguladora de la incineració de residus i la de creació de llars d'infants de qualitat. (Informació i imatge cedides pel Departament de Comunicació del Parlament de Catalunya)