dimarts, 4 de desembre del 2007

EL PSOE FUIG CAP AL CENTRE AMB LES SEVES PROPOSTES

Us deixo les meves declaracions davant la proposta del PSOE d'eliminar l'impost de patrimoni:


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha criticat l’anunci de Zapataro de suprimir l’impost de patrimoni si torna a guanyar les eleccions “perquè eliminar polítiques fiscals progressives i abaratir els costos fiscals als sectors més benestants de la societat és profundament conservador. Suposarà, per tant, un nou regal a les rendes més elevades”. En aquest sentit, ha dit que el PSOE vira les seves polítiques econòmiques cada cop més al centre, “intentant competir amb el PP en propostes fiscals”.
Miralles s’ha mostrat preocupat perquè aquestes rebaixes dels impostos directes, “que PSOE i PP anuncien per captar l’electorat de centre”, no deixen de ser un miratge per a la major part de la societat. Com ha explicat el coordinador general d’EUiA, “la supressió dels impostos directes i progressius no és una mesura progressista, perquè no beneficia la major part de la societat ni les classes més modestes. Eliminar, en aquest cas, l’impost de patrimoni beneficiarà només el 6% dels contribuents, aquells que gaudeixen d’un major patrimoni, amb una base imposable superior als 108.000 euros o un valor en béns superior a 600.000”.
Per a EUiA, que Zapatero porti a terme aquestes promeses electorals “no farà més que hipotecar les polítiques socials, necessàries per a la justícia social i el desenvolupament del país”. Miralles ha defensat de nou la necessitat d’impulsar polítiques fiscals progressives, amb un increment de la pressió fiscal centrada en les rendes més altes, “permetent així el finançament d’una despesa social molt més elevada que ens situï al nivell mitjà dels països de l’Europa dels 15”.
El coordinador general d’EUiA, finalment, s’ha mostrat convençut que “amb mesures com l’anunciada per Zapatero i amb candidats com Solbes, Bono i Magdalena Álvarez es reafirma que la garantia d’un futur d’esquerres després de les eleccions del març passa per l’enfortiment del grup d’IU i ICV-EUiA al Congrés”.