dilluns, 5 de juliol del 2010

La coalició ICV-EUiA revalida el seu acord per les eleccions catalanes i per les municipals


El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, i el secretari general d´ICV i cap de llista a les autonòmiques, Joan Herrera, l´han presentat avui en roda de premsa

El coordinador general d´EUiA i el secretari general d´ICV, Jordi Miralles i Joan Herrera, han presentat aquest migdia en roda de premsa l´acord de coalició signat per ambdues formacions de cara a les pròximes eleccions catalanes i municipals. Miralles ha explicat que aquest “necessari acord de les esquerres” contempla un triple compromís: “garantir noves majories més a l´esquerra i ecologistes al Govern de Catalunya i als Ajuntaments aportar alternatives a l´espai d´esquerres, perquè la solució a la situació de crisi està en la política d´esquerres i mobilitzar per la defensa dels drets socials i nacionals”, el 10 de juliol a la manifestació unitària en defensa de l´Estatut i contra la retallada del Tribunal Constitucional, el 29 de setembre a la vaga general convocada pels sindicats i, a més, mobilitzar pel vot a les pròximes eleccions catalanes.

“Aquests són tres aspectes del mateix acord que signem avui, convençuts de la capacitat que té la nostra coalició per girar el mapa del país cap a l´esquerra”, ha dit el coordinador general d´EUiA, qui ha recordat que “el 2006 vam ser els únics que vam pujar en nombre de vots i d´escons, i ara som la garantia i el punt de trobada de la gent d´esquerres que vol anar més enllà”.

Herrera ha destacat que aquest és el tercer cop consecutiu que es revalida l´acord de coalició per garantir polítiques i governs d´esquerres: “En aquests moments de crisi en què alguns agafen dreceres de dretes aplicant retallades socials, necessitem més que mai una majoria que digui clarament que vol polítiques d´esquerres, ambientals i amb ambició nacional”, que encaminin a una sortida a la crisi “justa i solidària” ha declarat el candidat d´ICV-EUiA i diputat al Congrés. En aquest sentit, ha afirmat que la coalició roig i verda és “un instrument per un canvi a millor, el que la dreta no farà, amb més perspectiva social i sensibilitat ambiental”, i ha afegit que sense ICV-EUiA “molta gent d´esquerres estaria òrfena”.

El candidat de la coalició a les catalanes ha mostrat la voluntat de connectar amb “la gent cansada, desorientada, però que no es resigna”, des d´una opció, la d´ICV-EUiA, d´esquerra “cohesionada, amb un discurs i un missatge clars i uns objectius nítids”. Herrera té clar que les pròximes eleccions se celebraran en el context de la pitjor crisi que ha patit mai el país, per això ICV-EUiA “volem fer girar cap a l´esquerra i no donar força a qui amputa drets”.

Per acabar, Herrera ha fet una crida a una massiva participació a la manifestació unitària del 10 de juliol i “al compromís de totes les forces catalanes i catalanistes a no donar el seu vot a cap president, cap llei ni cap pressupost, ni al Congrés ni al Senat, mentre no es respecti fil per randa l´Estatut”. El candidat d´ICV-EUiA i diputat al Congrés ha clamat “estem tips del PP, són els responsables de la situació en què ens trobem, han intentat dinamitar la voluntat del poble català”, i per aquest motiu ha instat a “fer creu i ratlla: cap força catalana pot acceptar el seu suport ni donar-li”.