dimarts, 23 de febrer del 2010

Miralles diu que el Govern té "la mà estesa per arribar a acords de continguts"



El coordinador general d´EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha considerat de gran importància el debat específic sobre la crisi econòmica que tindrà lloc aquest dimecres, 24 de febrer, al Ple del Parlament de Catalunya. En la roda de premsa d´avui, Miralles ha declarat que en el debat “es reflectirà l´abast i la dimensió de la crisi, s´avaluaran les mesures empreses pel Govern -des del pacte per la competitivitat, passant per les recollides a l´actualització de l´Acord d´Entesa- i es plantejaran nous reptes per incrementar l´ocupació, garantir les polítiques socials, fiscals, d´infraestructures i el model productiu”.

Miralles ha afirmat que el govern d´esquerres té “la mà estesa per arribar a acords amb l´oposició”, tot i que ha matisat que “amb continguts”, perquè “aquest debat no serà la foto de precampanya de Mas”. En aquest sentit, el dirigent d´EUiA s´ha mostrat interessat en què plantejarà CiU, “que ens té acostumats a la gesticulació i al titular, quan seria bo que fos l´oposició del compromís”.

En opinió de Miralles, per a donar sortides a la crisi econòmica s´ha d´arribar a “acords que garanteixin polítiques socials, igualtat d´oportunitats des dels impostos i ocupació de qualitat”, i no pas fer “pactes per a retallar drets socials i laborals o retallar impostos als qui més tenen”, en referència a algunes de les propostes defensades per la dreta.

EUiA participarà a les manifestacions sindicals de demà

D´altra banda, Miralles ha recordat que EUiA participarà demà a les 5 manifestacions convocades pels sindicats arreu de Catalunya (Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa) en contra de la proposta del Govern espanyol de retardar l´edat de jubilació als 67 anys. “EUiA sortiràs demà al carrer, al costat dels sindicats, per dir ben alt i fort: `Sí al sistema públic de pensions´, i `no a l´allargament de l´edat de jubilació als 67 anys´”, ha dit Miralles.

El líder d´EUiA ha apuntat que “el que hi ha darrera de tot aquest debat és donar passes per a fer negoci del sistema públic de pensions.”

“El nostre sistema públic de pensions és una part molt important del l´Estat del Benestar espanyol i dels drets socials de la ciutadania, així que no es pot mercadejar amb aquests drets”, ha remarcat el coordinador general d´EUiA. Miralles ha titllat “d´injusta, innecessària i insolidària” la proposta anunciada fa unes setmanes pel ministre de Treball, Celestino Corbacho. “Esperem que Zapatero escolti els sindicats”, ha declarat el màxim dirigent d´EUiA.

Miralles ha fet referència a les dades, publicades avui, que mostren que les rendes del treball han disminuït tres vegades més que les del capital. “Novament veiem com són els assalariats els que paguen els efectes de la crisi”, ha lamentat. Miralles ha acabat reclamant que el sector financer, el que més ajudes públiques ha rebut per fer front a la crisi, faciliti el crèdit a la petita i mitjana empresa per a què aquesta pugui incrementar la seva competitivitat invertint més en I+D.

Jornada d´EUiA i el Partit de l´Esquerra Europa sobre salut i determinants socials a Europa

El coordinador general d´EUiA també ha anunciat que aquest dissabte, 27 de gener, la seva formació i el Partit de l´Esquerra Europea, del que forma part, celebraran una jornada a Barcelona sobre ´Salut i determinants socials a Europa´. Entre d´altres personalitats polítiques hi participaran l´eurodiputat d´IU, Willy Meyer, i el diputat i president de la Comissió de Salut al Congrés, Gaspar Llamazares.

Miralles ha dit que la pretensió d´aquesta jornada –que tindrà lloc a l´Hotel NH Podium del carrer Bailèn, 4- és “reflexionar i donar alternatives”, que es recolliran en el que es denominarà ´Carta de Barcelona´: “Articularem propostes des de l´esquerra per impulsar legislativament en el Parlament Europeu”.