dilluns, 12 de novembre del 2007

ACTUALITAT DE LA SETMANA

Us deixo la nota de la roda de premsa d'avui, repassant l'actualitat de la setmana:


"El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, s’ha mostrat avui convençut que “és viable aconseguir que la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma pel Dret de Decidir pel caos de les infrastructures sigui el més unitària possible, i que s’elabori un manifest per a tothom”. En aquest sentit, Miralles ha explicat que “EUiA, membre de la Plataforma, proposarà aquest vespre a l’assemblea que cal aquesta resposta ciutadana al caos ferroviari, però posarà sobre la taula que la resposta ha de ser unitària. En aquest sentit, EUiA està fent la feina, i està establint contacte amb sindicats, com CC.OO, la Federació d’Associació de Veïns i la CONFAVC, entre altres, per tal de trobar un mínim denominador comú que permeti sumar en aquesta convocatòria”. El coordinador general d’EUiA, que ha reiterat la seva solidaritat amb els usuaris afectats pel caos de Renfe, ha explicat que “és moment d’anar junts, no de partiditzar la convocatòria ni de tenir una visió xata de la manifestació. Farem tots els esforços per tal que hi hagi confluència entre les diverses organitzacions i plataformes”.Sense deixar de banda les mobilitzacions, Miralles ha explicat que EUiA ha decidit participar en la manifestació contra el 4rt Cinturó que tindrà lloc el pròxim diumenge. La delegació estarà encapçalada per la portaveu i diputada Mercè Civit, el responsable d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA, Xavi Nieto, i els regidors de les poblacions del Vallès Occidental i Vallès Oriental.


El diputat, per altra banda, ha fet referència a la celebració de la XVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, i en concret a l’incident diplomàtic protagonitzat pel Rei Joan Carles i el president de Veneçuela, Hugo Chávez. Miralles ha explicat que “els dirigent de l’esquerra llatinoamericana han decidit no continuar sent dòcils davant els imperis nord-americà i espanyol, i han dit aquest cap de setmana veritats com a punys”. En aquest sentit, ha denunciat que “fa dècades que aquests imperis maltracten i espolien els interessos llatinoamericans. Per això és moment d’escoltar el que diuen els pobles i els dirigents d’aquests països”. Miralles, que ha criticat l’actitud del Rei, també ha posat en entredit el paper de Zapatero “perquè no es pot anar a la cimera a fer d’escolanet i explicar receptes que potser funcionen a Europa, però són inútils per a una Llatinomèrica que pateix pobresa i misèria”.


El coordinador general d’EUiA, finalment, ha traslladat el condol de l’organització a la família del jove mort aquest cap de setmana a Madrid a mans d’un grup feixista. Miralles ha expressat la preocupació d’EUiA davant el fet que “reiteradament les delegacions del govern central permetin trobades i manifestacions a aquest tipus de grups racistes i feixistes. Esperem que no es repeteixin, tampoc el pròxim 20-N”.Miralles, finalment, ha explicat que la Comissió Permanent d’EUiA ha aprovat una resolució sobre aquesta qüestió, a la vegada que ha criticat que “un cop més s’hagi demostrat que en aquest país existeixen morts de primera i de segona. L’assassinat d’aquest noi no ha ocupat gaire portades, un fet que s’hagués capgirat si s’hagués tractat d’un mort a mans d’ETA”. "