dijous, 4 d’octubre de 2007

CATALUNYA, MÉS QUE UN AEROPORT

Per sort la política i la situació de les persones a Catalunya, són més que un aeroport. És evident que amb l’assignació d’AENA dels espais de la nova Terminal Sud s’han assumit bona part de les condicions i expectatives previstes per a millorar l’aeroport del Prat. Vull destacar com a positiu, que es tracti d’una assignació enlloc d’una concessió, ja que aleshores la decisió pot ser revocable. En ser una adjudicació i no una concessió, la decisió es pot revocar en funció del canvi d’aliances de les línies àrees, ja que aleshores, l’equilibri de l’adjudicació quedaria alterat. També, dir que amb la creació del futur consorci del Prat, la Generalitat podrà intervenir en la confirmació o revocació de les empreses que operin a la nova terminal, hi haurà control públic i l’opinió de la Generalitat serà determinant.

Torno a repetir que Catalunya no és només el que es decideix sobre l’aeroport, tot i que bona part de l’opinió publicada han dedicat (i dedicaran) espais molt destacable de la crònica parlamentària.

Ahir al Parlament de Catalunya s’han aprovat lleis importants i s’han iniciat altres tràmits legislatius, per tal de donar noves garanties jurídiques als compromisos socials del govern d’esquerres i catalanista. La Llei de Serveis Socials, que millorar les condicions de vida de les persones, ampliar drets de ciutadania i avançar en la necessària autonomia de les persones al llarg de tota la vida.

S’ha aprovat, també, la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que millora la qualitat de la democràcia, perquè aprofundirà amb el pluralisme i perquè té l'objectiu de modernitzar, desgovernamentalitzar i despartiditzar l'actual TV3, Catalunya Ràdio i tot el que depèn de l’actual Corporació.

I s’ha iniciat el tràmit del projecte de Llei dels drets de les dones per a l’eradicació de la violència masclista. Una llei imprescindible per fer front a una de les xacres més execrables ver les dones de la nostra societat.

També adjunto la pregunta que vaig fer al President Montilla sobre la Catalunya de la diversitat, és a dir sobre que fer per a garantir els drets i els deures per a tothom.