dilluns, 10 de setembre del 2007

ELS JOVES ES COORDINEN

Fa uns dies es va produir un fet que considero una bona noticia: la trobada de l'organització juvenil d'EUiA, Joves d'EUiA-Alternativa Jove, amb Joves d'EUPV, Joves d'EUIB, i Joves d'IUA.
Us deixo el document que van aprovar desprès de la trobada:


Avui, 7 de setembre de 2007, les joventuts d’Esquerra Unida del País València, d'Esquerra Unida de les Illes Balears, d'Izquieda Unida d'Aragó i d'Alternativa Jove-Joves d’EUiA de Catalunya, ens hem reunit a Barcelona per a participar en la celebració de l’11 de setembre. Amb l’objectiu d’establir un espai de trobada regular per a compartir aspectes que ens són comuns, cercar propostes als problemes dels joves dels nostres territoris i impulsar iniciatives i coordinacions per avançar en la defensa dels drets de la joventut. Aquest espai comú de les nostres organitzacions de joves vindrà marcat per:


1.- Impulsar entre la gent jove, a instituts, universitats i centres de treball, iniciatives socials, polítiques i institucionals:

* Per fer realitat el dret a l'habitatge: Perquè l’habitatge no és cap mercaderia, sinó un dret del qual ha de poder gaudir tot el jovent. Per això ens comprometem a treballar en accions i propostes viables i sostenibles, per aconseguir més habitatges de lloguer, la rehabilitació i la utilització d’habitatges buits i la creació d’una borsa d’habitatge que permeti l’emancipació als joves.

* Per a la millora dels salaris: Uns salaris dignes per a la gent jove i que no se’ns continuï discriminant pel fet de ser joves. Som la generació més ben preparada i volem viure dels nostres sous i no de les nostres famílies.

* Per la igualtat de gènere: Avançar cap a una societat igualitària on cap gènere subordini a l’altre. Pel reconeixement social, cultural i de dret, a la diversitat afectivo-sexual.

* Per a fer front al canvi climàtic: Treballar per a la conscienciació de les conseqüències i avançar cap a societats sostenibles, garantint les energies renovables i fomentant el transport públic.

* Per una cultura de la participació: Una societat civil organitzada apropa a les diverses entitats la capacitat de decidir sobre el que els afecta diàriament. Per això recolzem el i les joves s’organitzin per exigir la corresponsabilitat de l’acció sociopolítica mitjançant la creació dels espais de participació adequats.

* Per una educació pública, laica i de qualitat: Lluitar per un accés a un sistema educatiu universal i gratuït, formador de persones crítiques i lliures que fomenti valors d’igualtat, justícia i solidaritat.


2.- Continuar fent créixer i enfortint entre el jovent l'espai de l'esquerra transformadora, alternativa i ecologista que representen, a cadascú dels seus territoris, EUiA, EUPV, EUIB, IUA, mitjançant l'acció, la mobilització i l'organització.


3.- Afavorir l'intercanvi d’experiències en defensa dels drets de la joventut que impulsem als moviments socials i juvenil, als ajuntaments, parlaments i governs.


4.- Realitzar trobades periòdiques amb la participació de les quatre organitzacions juvenils, que tractin temes socials, polítics, ecològics, culturals i lingüístics, que afectin als joves de cada territori.

2 comentaris:

Josep Camps ha dit...

Blanes, 21 de Setembre de 2007


Catalunya model de societat civilitzada

És evident que el model de treball com a mitjà de vida a estat no solament l´impulsor dels nivells demogràfics actuals sino que a més, ha essigut el motiu desde sempre dels desordres (guerres), desequilibris (malalties) i del patiment i malestar d´arreu, en general, de qualsevol societat on aquest sistema opresiu i esclau, s´hagi imposat.
Per assolir un model de societat sostenible, no només cal donar-li el gir de 90ª graus en aquest sistema per coneixer un món sostenible i amb recursos per al futur, sino que ademés cal que hom tingui el dret de neixer amb el “pà sota el braç” per poder desposar d´una llibertat imprescindible per el futur i benestar de cada ciutadà i per la salud i la pau de la societat en general.
Aferrats a la mentalitat treballadora i consumista que ens ha portat a descubrir el món actual, mai aconseguirem arribar fins als nous horitzons necessaris per conviure en la societat sana, pacífica i sostenible que tothom desitja.
Per què Catalunya sigui Catalunya però ademés pugui servir com a modèl per a les demés nacions cal potenciar amb urgencia un dret precari que al concloure, conclou amb ell també una llibertat fonamental e imprescindible per el ordre i benestar de qualsevol societat. Em refereixo al dret d´empara actual (menjar, roba i llit) que actualment desapareix als divuit anys.
El fet de neixer no pot implicar cap deure quant neixem per a viure. Desamparats però i davant del atractiu poder econòmic la majoria dels ciutadans escollim un destí erroni dins el món laboral. Un destí quue no ens pertoca i que tard o d´hora acaba afectant negativament en la vida. Per evitar-ho i aconseguir alhora que cada ciutadà o ciudadana pugui viure seguint el seu destí natural segons els seus desitjos i qualitats innatas, cal afegir un petit deure a tots aquells que vulguin ser pares: otorgar als seus fills les condicions minimes o garanties básiques per a la vida (menjar, roba i llit) de manera imperible e ilimitada.
Amb aquest dret o llei fonamental, ademés de contribuir a, mimbar els efectes devastadors per al nostre planeta deguts al nostre sistema de consum, materialisme i de treball com a única forma de viure actuals i de pode regular ademés els nostres nivells demogràfics de manera natural per al futur, aconseguirem també reforçar el nucli familiar que ha de ésser l´eix indispensable per assolir el benestar complert i la pau arreu del món.
Per un dret d´empara més just, humà i necessari!
Urgentment

Esperant alguna resposta us convido a visitar la meva modesta plana personal: www.lleipau.com on hi trobareu una petita mostra de cartes enviades i rebudes.

Rebeu la meva salutació,


JOSEP CAMPS ESQUEU
Blanes-GIRONA

Anònim ha dit...

Sosu.