dilluns, 18 de juny del 2007

TUPINADA A MONTORNÈS DEL VALLÈS


Dissabte va ser el dia de constitució dels ajuntaments. Vaig participar en tres d'elles, i la de Montornès del Vallès va ser una tupinada a la decisió de la ciutadania que, a les eleccions del 27 de maig, va optar --dels 17 regidors-- per una majoria d'esquerres: 7 ICV-EUiA i 6 PSC. CiU va aconseguir-ne 2 regidors, 1 PP i 1 Ciutadans.
Doncs be, el PSC va fer un pacte amb CiU i PP que els va donar l'alcaldia.

Va ser aquest l'únic ajuntament d'aquest tipus d'acords? No, a massa ajuntaments s'han fet pactes, governs i votacions d'alcalde, que no han contribuït a fer estendre més governs municipals plurals d'esquerres.
Crec que això no és positiu. Crea desconcert entre la gent d'esquerres. No fa avançar el municipalisme progressista i ha limitat aconseguir més complicitats des del govern d'Entesa amb el municipalisme del nostre país.
CiU i el PP han aprofitat aquesta no existència per tal d'aconseguir un pes institucional als ajuntaments que no tenen per estar a l'oposició a Catalunya.

Estic convençut de que les direccions de les formacions d'esquerres ens ho hem de fer mirar. CiU i el PP no són neutres, són de dretes.

Montornès ha estat una de les conseqüències de no haver fet un pacte global entre les forces d'esquerres. Una conseqüència negativa per l'electorat d'esquerres i injusta pel José Montero, cap de llista d'ICV-EUiA.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

De veritat creus que pots permetre fer aquesta critica, despres de veure com s'ha aconseguir l'ajuntament de Cerdanyola, coherencia, es que es per vom...

salut

Anònim ha dit...

Jordi, per favor, Cerdanyola!!

Maria Elena ha dit...

La millor opció son les llistes obertes, d'aquesta forma es alcalde la perdona més votada i l'equip el forma directament qui ha elegit el poble. No creus?

Que per cert, per pactes anti natura el vostre a Cerdanyola. Després del pacte de Morral i el teu article, com te'n surts??

(i no val dir "el PP no estará al govern" que no cola...)

Anònim ha dit...

La millor opció SEMPRE es un acord global de les esquerres, a Montornés, a Cerdanyola, i també a Badalona, a Sta.Coloma, a Blanes... Seguim? Es injust, molt injust preguntar només per Cerdanyola, i a més, preguntar-li a en Jordi.

Estic d'acord en que la manca d'un acord general es el que genera aquestes praxis que en rés beneficien a les esquerres. Anims, i a treballar, i al Jose Montero una abraçada.
Jordi

Anònim ha dit...

Acuerdo global de izquierdas como en Cerdanyola...juas,jua,jua,. Bueno a Jordi habrá que preguntarle por la de Cornellà de EUiA, que rompe la coalición para asegurarse unos añitos más de cotizaciones para la jubilación a cargo de una mega mayoría absolutísima de los socialista. Esa coherencia buena, coherencia m-l, eh?

Anònim ha dit...

Sóc el segon anònim.
1) Rellegint el post m'adono que es pot interpretar, entre línies , que en realitat s'està posicionant contra del cas 'Cerdanyola'. Així doncs la única cosa a demanar seria: dir-ho en veu alta i clara.

2) "Es injust, molt injust preguntar només per Cerdanyola, i a més, preguntar-li a en Jordi."
Callarem i no li direm res al Jordi sobre Cerdanyola encara que ho deixi en safata. Per favor!

Anònim ha dit...

esto de jose montero para mi que le ha venido grande y ahora encima intenta montar una revoluvion engañando al pueblo.No fue capaz ni de assistir ni a una sola reunion entre partidos para formar gobierno y encima ahora va extendiendo que el psc a pagado al pp para que le de el escaño, lo bueno de esto es que encima la gente se lo cree cuando la candidata del pp dijo que preferia un alcalde socialista antes que comunista y por cierto mirar los repartos de regidorias vereis como el pp no tiene nada lo dicho le a venido grande.

Anònim ha dit...

I entre esquerres a vegades tampoc ens apoiem. A Arbúcies L'ENTESA-EPM va guanyar les eleccions amb 5 regidors (presentanus per primer cop) erc va treure 4 regidors (perdent un regidor i 300 vots fent 4 anys de govern), CUPA 2 regidors i 400 vots ( perdent un 100 %dels vots uns 480) el psc 1 regidors ( primert cop qu es presentava) i IA 1 regidor (perdentne tres.

ERC: CUPA I PSC han arribat a un acord per no permete governar a entesa...

Erc necessitava governar ja que el seu alcalde és ara vicepresident de la diputació de girona i cobra cap a 7000 eruos el mes entre dietes i sou de l'ajuntamnet (fins i tot més que tu jordi sigeunt diputat).
Cupa ha pactat amb erc tot estan enfrontda tan sols per no permete governar a entesa.

I el psc els més porcs, per tal d'entrar els més pobles possibles ha canivat diversos pobles a la comarca per poder a governar a més llocs i ha venut a Arbúcies.

Total que no s'ha respectat la voluntat de 918 arbúciencs que van optar per un canvi.. On mai s'havia vist que un partit que vigues de 0 traies 918 vots... els del govern un sobreix 300 vots menys erc i ia perd cap a 700 vots i 3 regidors... igualment que cupa que amb 8 anys a perdut 1200 vots i finalmetn que ciu s'ha quedat sense repressentacio al consistori..

Feu un pacte d'esquerres ja que en aquest cas no hauria servit per res ja que els interresos personals, economics l'0haurien fruit..

Joan

Anònim ha dit...

Aquest comentaris del anys 2007 sobre el PP i Jose Montero, Dani Cortés, aquí hi és la realitat anys després:
Els tinents d'alcalde
1r. Tinent d'alcalde: Antonio Aguilar Crespi (PSC-PM)
2n. Tinent d'alcalde: Ignasi Valls i Vilaró (CiU)
3r. Tinent d'alcalde: M. Cristina Tarrés Martínez (PP)
4t. Tinent d'alcalde: José F. Miralles Carrillo (PSC-PM)
5è. Tinent d'alcalde: M. Antònia Blanchart Ribalaygua (PSC-PM)
Les regidories

Regidoria d'Urbanisme i Promoció del sòl
Daniel Cortés Martín (PSC-PM)

Regidor d'Obres, Projectes, Serveis Municipals i Règim Interior
José F. Miralles Carrillo (PSC-PM)

Regidor de Medi Ambient, Cooperació Internacional, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil
Ignasi Valls i Vilaró (CiU)

Regidora de Joventut, Mitjans de Comunicació i Noves Tecnologies
Miriam Rubio Hugué (PSC-PM)

Regidora de Cultura i Festes
M. Antònia Blanchart Ribalaygua (PSC-PM)

Regidora de Relacions Ciutadanes i Participació, Mobilitat, Transport Urbà i Planificació Estratègica
Cristina Tarrés Martínez (PP)

Regidor d'Esports, Promoció Econòmica, Hisenda i Planificació Pressupostaria
Didac Giribets Monteis (CiU)

Regidora de Benestar Social i Gent Gran
Marta Bailón Ramos (PSC-PM)

Regidor d'Ensenyament i Salut Pública i Consum
Antonio Aguilar Crespi (PSC-PM)

Anònim ha dit...

La Cristina hi és regidora perquè va vendre el seu vot l'any 2007, com tots ja ho saben perquè ella com alguns m... d'aquests que diuen ser defensors dels drets del poble i aleshores els que volen és "dinerito, dinerito que sal del pueblito amiguito"
Quina veritable realitat, a veure què passa a Montornès del Vallès les pròximes eleccions: Cristina, Daniel Cortés, "fuera ladrones" i a la resta de pobles que hi són "fuera ladrones..."

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb això que dius aquest ànomin: "fuera ladrones, que el dinerito que sale del pueblito, amiguito es del pueblito" Cristina es va vendre, va vendre la seva ànima al dimoni i mireu-la és una més del pulgatori. ""FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURA"" de MONTORNÈS cap et vol al nostre poble