dijous, 4 de setembre del 2008

REUNIO AMB JOAN PUIGCERCÒS


El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha mantingut avui a la seu de la formació una reunió amb el president d´ERC, Joan Puigcercós. En declaracions posteriors, Miralles ha explicat que han acordat amb Puigcercós “mantenir trobades periòdiques per intercanviar opinions i coincidències, més enllà de les reunions de Govern i de treball parlamentari, per a reflexionar sobre la situació política actual, donar un nou impuls a les polítiques socials en l´actual context de crisi econòmica, i buscar instruments per donar-hi resposta”. En aquest sentit, Miralles ha expressat el compromís per part d´EUiA i d´ERC, com a forces del Govern català, en seguir treballant per impulsar en aquesta segona part de legislatura les polítiques socials, en la línia que marca l´Acord d´Entesa.

D´altra banda, el màxim dirigent d´EUiA, ha qualificat d´imprescindible “aconseguir un bon finançament per Catalunya” i ha apel.lat a la unitat de les forces polítiques per a què això sigui possible. Miralles ha afegit que més enllà de determinar una xifra, aquest front comú dels partits catalans ha de definir el model de finançament, “el que marcarà la possibilitat de què els catalans i les catalanes puguin viure millor, tal i com està fixat a l´Estatut”. En aquesta línia, el coordinador general d´EUiA i diputat ha senyalat el Govern espanyol com “l´únic responsable” de què no s´hagi complert el termini establert i per això ha tornat a reclamar que aquest apliqui la llei. Per acabar, Miralles ha defensat per enguany “un 11 de setembre amb un caràcter unitari i més reivindicatiu”, fent una crida a “la mobilització ciutadana pels drets de Catalunya”.

Per la seva banda, el president d´ERC, Joan Puigcercós, ha declarat que "aquest és un moment per a què els polítics catalans estiguin units i parlin de partit a partit", ja que, segons el dirigent d´ERC, "cal unitat davant la proposta catalana de finançament", una proposta que Puigcercós ha dit que s´hauria d´aprovar entre setembre i octubre.
(nota de premsa extreta de la web d'EUiA)