dimecres, 14 de juliol del 2010

Pregunta de Jordi Miralles, del grup ICV-EUiA, al President de la Generalitat

Sessió de control. Ple del Parlament de 14 de maig de 2010

President Montilla,

La sentència de l’Estatut confirma la seva transcendència política, jurídica i per a la democràcia. Afecta els principals objectius de l’Estatut, trenca el pacte entre Catalunya i Espanya i menysprea la voluntat del poble, per això és inacceptable.

Una sentència que el 80% del Parlament no accepta. Un veredicte irresponsable d’un Tribunal irresponsable que la majoria de la societat catalana rebutja. La mostra, la manifestació de dissabte.

La manifestació va ser un encert i un èxit. Una mostra de força, unitat i diversitat. Més d’1 milió de persones i 1500 entitats, sindicats, forces polítiques i institucions, contra la retallada de l’Estatut i en defensa dels drets de la nació catalana.

La sentència és coneguda i Catalunya s’ha manifestat en contra. I ara què? Quin és el següent pas des de la política?

Estem a portes d’un Ple monogràfic. El catalanisme polític estarà a l’alçada del moment històric per la creuada del TC i del PP contra els drets nacionals i socials?

President Montilla, ICV-EUiA creiem que cal passar de la manifestació unitària al Ple de la unitat.

Unitat de punts comuns: no acceptar la sentència; defensar tot l’Estatut; no modificar lleis aprovades i el respecte a la voluntat popular de la nació catalana.

Unitat, des de la pluralitat. Unitat i pluralitat, que és el reflex de la societat catalana -com s’ha tornat a mostrat el cap de setmana- i reflex de pluralitat del catalanisme de la Cambra.

ICV-EUiA estem per la unitat, però no som ingenus. Cada Grup te un model de societat i un model d’Estat (nosaltres el federalisme plurinacional i republicà). Ningú ha de renunciar als seus horitzons, però acordem unitàriament els punts comuns, Catalunya ho necessita. Hi ha les condicions i estem obligats, és el mandat del 10 de juliol.

És en aquest sentit, President Montila, que volem conèixer les seves opinions?