dimarts, 20 d’abril del 2010

Miralles defensa l´actualització del federalisme per avançar en un nou model d´estat que respecti la plurinacionalitat

El coordinador general d´EUiA va intervenir ahir en l´acte de la Fundació l´Alternativa ´Federalisme: debat obert´, juntament amb l´escriptora Rosa Regàs (segona per l'esquerra), el portaveu del grup parlamentari del PSC-CpC, Miquel Iceta (primer per la dreta), i el director de l´Institut d´Estudis Autonòmics, Carles Viver i Pi-Sunyer (primer per l'esquerra)



El coordinador general d´EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, va declarar ahir que “el federalisme ha d´actualitzar els seus plantejaments per estar a l´alçada del segle XXI”. En paraules de Miralles “Tal i com fa 30 anys la Constitució va possibilitar la descentralització, ara cal donar pas al federalisme i al reconeixement de l´estat plurinacional”. El dirigent d´EUiA va deixar clar que la seva formació en vol ser impulsora i que ja està treballant per trobar “complicitats” amb els sindicats, el món de la cultura, de la universitat... “Cal sortir de l´armari institucional, perquè no tot s´acaba en les opcions autonomista, independentista i centralista del PP”, va declarar Miralles, qui també es va mostrar disposat a trobar ponts amb organitzacions de l´Estat espanyol per estendre el debat federalista i en concret va citar IU, el PSOE i la confederació sindical de CCOO.

D´altra banda, el coordinador general d´EUiA va relacionar el fet que encara no existeixi sentència del Tribunal Constitucional sobre l´Estatut de Catalunya amb la necessitat d´impulsar el federalisme al nostre país i va tornar a demanar que es respecti la decisió del poble i del Parlament de Catalunya. “Després de tres anys i mig sense haver fet la seva feina, els membres del TC haurien de deixar-ho per dignitat, a qualsevol empresa ja els haguessin fet fora”, ha dit Miralles.

1 comentari:

àngels ha dit...

Enhorabona per l'acte... i per cert, no cal dir que la Rosa Regàs era la segona per l'esquerra, essent l'única dona de la taula...! Una abraçada,