dimecres, 14 d’abril del 2010

Miralles: "Si el PSC vol ocupar el centre, ICV-EUiA l´esquerra"

El coordinador general d´EUiA aposta per una nova majoria d´esquerres i adverteix als socis de Govern que ho tinguin clar o hi haurà una involució conservadora

Miralles també diu que “ara CiU serà el delator dels febles”, en referència a la decisió d´empadronar immigrants sense papers a Vic per després denunciar-los

El coordinador general d´EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha advertit avui als seus socis de Govern socialistes que si “si el PSC vol ocupar el centre, ICV-EUiA l´esquerra”, en referència a les recents declaracions del president Montilla referents a l´estratègia electoral d´aproximació al centre polític. Miralles ha insistit que la coalició roig i verda treballa per ampliar el seu espai a l´esquerra, “l´única opció possible per a donar continuïtat i renovar una majoria d´esquerres i ecologista a Catalunya”, ha afegit.

Miralles també s´ha pronunciat respecte a que el president de la Generalitat hagi obert la porta a la possibilitat de què no es repeteixi l´experiència del tripartit: “El Govern d´esquerres no és ni un impass ni un accident històric, respon a una majoria social i política i també parlamentària”, ha declarat el dirigent d´EUiA, i en aquesta línia ha reclamat continuar endavant amb els canvis estructurals que en els darrers 7 anys ha portat a terme el tripartit i ha instat els socis de Govern amb un missatge ben directe: “O la majoria d´esquerres es consolida i amplia o hi haurà una involució conservadora, que ho tinguin clar el PSC i ERC”. I és que per al coordinador general d´EUiA i vicepresident del grup parlamentari d´ICV-EUiA només hi ha dues opcions de cara a les pròximes eleccions catalanes: “majoria d´esquerres o majoria de dretes (CiU+PP) encapçalada per Artur Mas”.

Tot i així, Miralles és optimista i s´ha mostrat convençut que “es pot revalidar la majoria d´esquerres” i en el cas concret de la seva coalició, ha afirmat que vol arribar a l´electorat crític d´esquerres refugiat en el vot en blanc o l´abstenció i també a l´electorat socialista i republicà decebut perquè han vist els límits d´aquests partits respecte a les polítiques d´esquerres.

CiU, delator dels sense papers

D´altra banda, el dirigent d´EUiA ha denunciat la posició de CiU respecte a la immigració: “CiU es caracteritza per retallar drets i no complir compromisos”, en concret el Pacte Nacional per a la Immigració que especifica que els partits es comprometen a no utilitzar el fet migratori en campanya electoral. Miralles ha dit que “CiU fa electoralisme amb el fet migratori i ara manipula la informació que ve d´Europa i faran de ´xivatos´ contra els febles”, qualificant així la decisió de l´alcalde de Vic de denunciar als immigrants sense papers que s´empadronin, interpretant la resposta de la UE a una pregunta de l´eurodiputat Ramon Tremosa.Miralles ha assegurat que “el catalanisme mai ha estat delator dels més febles, sinó solidari i acollidor” i ha apel.lat al dret a la protecció de dades i a que no s´instrumentalitzi els ajuntaments.

Suport a Garzón

En nom d´EUiA, Miralles a més de felicitar-se per la sentència de l´Audiència Nacional que avui a absolt els encausats del diari basc ´Egunkaria´, ha anunciat que s´adhereix a l´acte de suport al jutge Garzón que demà se celebra a Madrid, convocat per CCOO i UGT. El dirigent d´EUiA ha enviat un missatge solidari i el senador de la formació, Joan Josep Nuet, hi serà present.

Respecte l´admissió per part del Suprem de la querella contra Garzón per investigar els crims del franquisme, Miralles ha declarat que “és un cop a la democràcia i una patacada al sentit comú”, quan el que es pretén és “aclarir i recuperar la memòria de la gent que encara és a les cunetes”. Miralles ha conclòs: “la Falange no pot tornar a guanyar al nostre país”.

Sentència del TC

“Que arribi ja o que ho deixin estar”, així de contundent s´ha posicionat Miralles respecte a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) pel que fa a l´Estatut. El coordinador general d´EUiA ha insistit dient que “no es pot modificar allò que ha decidit un poble” i que el TC “no pot ser la Quarta Cambra al nostre país: l´Estatut ja ha estat aprovat pel Parlament de Catalunya, pel Congrés del Diputats i pel Senat”. A més de recordar que el TC està “deslegitimat” i instar-lo a què es “renovi.”