divendres, 29 de gener del 2010

La jubilació als 67 anys és fer pagar la crisi als treballadors

El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha respòs avui a la mesura proposada pel Govern espanyol d´endarrerir 2 anys la jubilació de manera escalonada a partir de 2013. Per al dirigent d´EUiA, que ha rebutjat la proposta elaborada pel Ministeri de Treball, “en aquests moments de crisi econòmica i destrucció d´ocupació, la sortida no és allargar la vida laboral, sinó crear ocupació i repartir-ne l´existent”, és a dir, “treballar menys per a treballar tots”. Miralles ha afegit que “el que cal és donar pas a noves generacions”, i més quan “la joventut es veu especialment colpejada per l´atur”.Segons el coordinador general d´EUiA, la proposta del Govern espanyol és una manera “injusta i innecessària de fer pagar la crisi als treballadors i les treballadores” i “resulta incomprensible que els mateixos que, només fa uns mesos -abans de l´estiu-, demanaven una retallada de les quotes patronals a la Seguretat Social, ara demanin un allargament de l´edat de jubilació”. Així, Miralles s´ha preguntat que “si el sistema estava en perill, com és que volien reduir els seus ingressos?” i ha recordat que aquesta era una de les propostes de la CEOE -amb el suport de Fernández Ordóñez, governador del Banc d´Espanya- a la mesa de Diàleg Social que va acabar en fracàs.En opinió del dirigent d´esquerres, “aquesta proposta del Govern –que ens alerta de què el sistema de pensions perilla- és també una forma de voler alliberar recursos per a rebaixar quotes patronals, o introduir noves bonificacions o subvencions”.D´altra banda, el dirigent d´EUiA també ha advertit que s´ha de tenir en compte la salut dels treballadors i treballadores i ha afirmat que a alguns sectors productius “fins i tot 65 anys són excessius”, ha dit Miralles.El coordinador general d´EUiA ha insistit que cal rebutjar la proposta “frontalment”, “donar suport als sindicats”, que ja s´ha pronunciat en contra, i “cercar la unitat dels treballadors per a què no s´aprovi”.


(Extret del web d'EUiA)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Toalmen d'acord en tot. Ja està bé de sempre es carregin les consqüències dels actes dels altres els mateixos. Som una generació que varem començar a treballar als 14 anys i ens hem de jubilar al 67???? en total seran 53 anys treballant. N'estic fins els.... de socialistes que no han treballat en sa ... vida i que estan fent el joc als que ham provocat la crisi amb les seves accións inmorals.

Roque ha dit...

Al final, el fracaso del Neoliberalismo lo pagaremos los trabajadores.
Está claro que el Sr. Zapatero quiere perder las próximas elecciones. Le está poniendo las elecciones a huevo la derecha y encima, para no cambiar, pedirá el voto útil a los trabajadores.Esto es el colmo de los colmos.