dilluns, 22 de novembre del 2010

ICV-EUiA reclama un govern feminista i compromès en la lluita contra la violència masclista

Jordi Miralles demana la corresponnsabilitat d’homes i dones per acabar amb "l'expressió més colpidora de la realitat desigual de la societat"

El número 3 a la llista d’ICV-EUiA a les eleccions, Jordi Miralles, ha demanat la corresponsabilitat d’homes i dones en la lluita per eradicar la violència de gènere tot recordant que “no és un problema només de les dones que el pateixen sinó que ho és de tota la societat” i que si “volem una societat de persones lliures i iguals” el lògic seria que en actes com el celebrat aquest diumenge al Pati Llimona “hi hagués homes i dones”. Miralles ho ha dit en el marc de l’acte organitzat per Dones amb Iniciativa en el marc del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la violencia masclista.

Miralles ha reclamat la implicació del conjunt de tota la ciutadania per intervenir i frenar una de les agressions més extremes i dures que hi ha, la violència envers les dones. “És l’expressió més colpidora de la realitat desigual de la societat”, ha dit Miralles que la coalició seguirà treballant per lluitar contra el masclisme. Per fer-ho, el coordinador general d’EUiA ha demanat un major comprimís en coeducació ja que és un risc segregar nens i nenes a les escoles, i també situar el tema religiós en l’àmbit privat i no traslladar-lo a les escoles o a la política. Finalment, Miralles ha demanat també una millor de la qualitat de la democràcia

De la seva banda, la número 2 a les llistes, Dolors Camats, ha dit que ICV-EUiA vol un govern que es comprometi a “no fer ni un pas enrere” en tots els avenços aconseguits en la lluita contra la violència masclista en la última legislatura. “Volem un Govern feminista que es comprometi a mantenir tots els avenços perquè amb la dreta hi ha lluites que estan en perill i perquè volem deixar una societat més justa i més igualitària per les nostres filles”, ha assegurat.

Camats ha explicat que en els últims anys s’ha lluitat de manera transversal des dels departaments d’Acció Social i Ciutadania –en especial l'Institut Català de les Dones-, de Salut, d'Administració de la Justícia, d'Educació i el Departament d’Interior “per fer front a la xacra de la violència masclista”. I és en la tasca del Departament d’Interior on Camats ha situat una totes aquelles mesures impulsades per eradicar la violència vers les dones començant pel Programa per a l’Equitat de Gènere que ha permès fer un protocol d’actuació en casos d’assetjament sexual així com el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista el 2006 que ha desplegat Alba Garcia des d’Interior i a qui li ha volgut dedicar un aplaudiment.

De la mateixa manera, Camats ha dit que el Govern “ha posat les polítiques de les dones i per les dones en el centre de l’acció de govern”. “És així com es lluita contra la desigualtat”, ha dit alhora que ha desgranat les principals mesures adoptades durant els últims 4 anys: a Catalunya s’ha fet un gran pas endavant, primer amb l’Estatut d’Autonomia, que estableix que totes les dones tenen dret al lliure desenvolupament de llur personalitat i capacitat personal, i a viure amb dignitat, seguretat i autonomia, lliures d'explotació, maltractaments i de tota mena de discriminació.

Per la seva banda, la presidenta de Dones amb Iniciativa i número 11 a les llistes, Mercè Claramunt, ha reiterat un any més que la commemoració del 25 de novembre és per ICV-EUiA un dia especialment important perquè “el fet de visualitzar públicament un problema ajuda a la seva resolució”. “Cal treballar perquè la violència masclista es vegi com una vulneració dels drets humans, tenint en compte la seva naturalesa multicausal i multidimensional, per la qual cosa la resposta ha de ser global i obligar a totes les administracions i agents socials”, ha remarcat Claramunt.