dilluns, 8 de novembre del 2010

EUiA es manifesta en contra la visita del Papa i a favor del laïcisme

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, considera una “barbaritat” els posicionaments de l’església envers el sida, la llibertat sexual i els drets de les dones

Una delegació d’Esquerra Unida i Alternativa encapçalada pel seu coordinador general, Jordi Miralles, la portaveu i diputada, Mercè Civit, i el senador Joan Josep Nuet, han participat aquest dijous al vespre a la manifestació unitària a favor del laïcisme i en contra de la visita del Papa Benet XVI convocada sota el lema “Jo no t’espero” i que s’ha fet a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Miralles ha expressat el seu rebuig a la visita del pontífex i a la institució que representa ja que “no respecta el que té a veure amb les llibertats fonamentals de les persones, de les dones en particular i la llibertat sexual”. El coordinador general d’EUiA creu, també, que és una “barbaritat” el posicionament que adopta el Vaticà respecte al tema del sida i el seu impacte a l’Àfrica i ha denunciat que “la institució està situada en moments més propis de la Inquisició”.
El número tres d’ICV-EUiA a les eleccions ha recordat que ha declinat la invitació del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, per assistir com a membre de la Mesa del Parlament a la dedicació del temple de la Sagrada Família que farà el pontífex i ha insistit que ho ha fet “per respecte cap als creients i pel convenciment que cal separar la representació institucional dels actes confessionals”. En aquest sentit, Miralles també ha criticat “la pleitesia” que bona part de les institucions estan fent al Papa quan “estem davant d’una visita pastoral i no com a cap d’estat o de govern”. També ha denunciat la “despesa excessiva” que s’ha fet per preparar la visita, una factura que, segons Miralles, s’hauria de passar al Vaticà.