dilluns, 27 de setembre del 2010

Miralles diu que "Montilla i Mas tindran molta cara si accepten un debat a dos" enlloc de respectar el pluralisme

Miralles explica a la ciutadania els motius de la vaga general
El coordinador general d’EUiA i diputat ha repartit avui informació de suport a la vaga al centre de Barcelona

Avui dissabte, el coordinador general d’EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha repartit informació de suport a la vaga general al centre de Barcelona, acompanyat per la portaveu de la formació i també diputada, Mercè Civit, i la coordinadora local i delegada de Salut a l’Ajuntament de la ciutat, Isabel Ribas.

Coincidint amb la festa de la Mercè i a 4 dies de l’aturada convocada pels sindicats majoritaris contra la reforma laboral, Miralles ha explicat que amb aquesta acció informativa a la confluència de Passeig de Gràcia amb Plaça de Catalunya, “EUiA volem explicar als treballadors i a la ciutadania en general les raons per secundar la vaga del 29-S, perquè cada dia que passa n’hi ha més motius”. I el dirigent d’EUiA n’ha enumerat uns quants: la retallada de salaris als empleats públics, la congelació de les pensions, la pujada de l’IVA i de la tarifa elèctrica, una reforma laboral que abarateix l’acomiadament i atempta contra els drets laborals, i uns pressupostos generals antisocials pel 2011 -que compten amb el suport del PNB- tot i que malgrat la restricció pressupostària el govern del PSOE reconeix que l’any vinent no es crearà ocupació.

Miralles ha volgut deixar clar que l’objectiu d’aquesta vaga “no es fer caure al govern, sinó que rectifiqui una mesura errònia i injusta, doncs el principal problema de les persones és l’atur, i el que cal és crear ocupació no pas abaratir l’acomiadament.” Així, ha confiat que el govern Zapatero “escolti la gent que secundi la convocatòria el 29-S, prengui consciència que cal canviar les polítiques injustes, innecessàries i insolidàries i, l’endemà de la vaga general, segui a negociar amb els sindicats”. El coordinador general d’EUiA ha insistit que “seria un contrasentit no moure peça, el govern ha de rectificar”.

Preguntat per la darrera proposta de l’Executiu espanyol referent a la pujada fiscal a les rendes altes, Miralles ha declarat que la reforma fiscal s’ha d’aplicar “a qui més guanya i a qui més té també” i ha atribuït la decisió a “la mala consciència” del govern del PSOE per les retallades que afecten als treballadors i als sectors populars.

El possible ‘cara a cara’ de Montilla i Mas, un menyspreu al pluralisme polític

D’altra banda, “a 10 setmanes de les eleccions catalanes”, Miralles ha advertit als candidats del PSC i CiU, José Montilla i Artur Mas, que “tindrian molta cara si accepten un debat a dos”. El dirigent d’EUiA i candidat número 3 de la coalició ICV-EUiA creu que un ‘cara a cara’ dels líders socialista i convergent seria un greu menyspreu al pluralisme polític que s’ha d’expressar també als mitjans de comunicació”.

Al migdia, Miralles, Civit i Ribas han aprofitat per visitar els estands de la fira d’entitats, ubicada a la Plaça de Catalunya amb motiu de la festa major de Barcelona, i han saludat els representants de diverses organitzacions socials, com la FAVB i la FAPAC.