dimarts, 11 de maig del 2010

ICV-EUiA rebutja la reducció de professionals dels serveis educatius i el tancament de línies de batxillerat


La coalició presenta mocions als ajuntaments dels municipis afectats pels retalls on demana al conseller Maragall que reconsideri les seves decisions

El President del Grup ICV-EUiA-EPM de la Diputació de Barcelona i Vicepresident segon de la institució, Marius Garcia, ha anunciat que ICV-EUiA presentarà mocions a tots els ajuntaments de municipis afectats per la reducció de personal i el tancament de línies de batxillerat i escoles taller que està duent a terme el Departament d'Educació, per mostrar el rebuig d'ICV-EUIA a aquesta mesura i per demanar al conseller que reconsideri les seves decisions.

En la moció, ICV-EUiA expressa el "rebuig" del municipi "a la reducció de professionals dels serveis educatius de la Generalitat" i manifesta "la preocupació per la continuada presa unilateral de decisions que duu a termes el Departament d'Educació de la Generalitat". En el text de les mocions és qualifica de "fonamentals" els recursos dels serveis territorials "per fer possible que l'educació sigui una peça clau en la cohesió social del nostre país".

Amb tot, la coalició demana al conseller Maragall, segons ha explicat Garcia, "la revisió de les necessitats de professionals o de les seves funcions es dugui a terme en el marc de les taules de planificació o dels consells escolars de cadascun dels Serveis Territorials" al mateix temps que creu necessària "la participació dels ajuntaments i dels sindicats docents".

El text de la moció assegura que la coalició veu amb "preocupació" la retallada d'oferta de batxillerats (nocturn, d'una línia,...), i la reducció de professionals dels CRP, EAP i LIC.

Aquestes mocions se sumen a les que ICV-EUiA ja està presentant també en els consistoris municipals per rebutjar la reducció de les línies de batxillerat públic.