EUiA de la Construcció reivindica en un acte públic la necessitat de portar la política als centres de treball
Va aplegar un centenar d´afiliats i amics i hi van intervenir el responsable de l´assemblea sectorial, Alfredo Cabezas, el secretari general de la Federació de CCOO, Miguel Peláez, i el coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles
Prop d´un centenar d´afiliats i amics d´EUiA del sector de la Construcció van assistir ahir la tarda a l´acte organitzat a Les Cotxeres de Sants per l´assemblea de la formació, sota el títol `Crisi. L´esquerra dóna respostes´. El coordinador de l´assemblea d´EUiA de la Construcció, Alfredo Cabezas, va fer una anàlisi de l´actual situació econòmica i va responsabilitzar de la crisi el capital financer, que ara proposa “polítiques d´ajustament i desmantella l´estat del benestar”. Cabezas va cridar a “dir prou” davant “l´ofensiva ultraliberal que transmet el missatge, a través dels mitjans de comunicació, de què el sacrifici és l´única solució”. Així, el responsable d´EUiA de la Construcció va encoratjar la militància a “trencar la desafecció política i a fer proselitisme als centres de treball” i explicar que “cal un canvi de model econòmic, productiu i de societat”, i que per a fer-ho possible l´esquerra transformadora hem d´obtenir una major representació a les pròximes eleccions.
La crisi del sector i les propostes per a un canvi de model
La següent intervenció va anar a càrrec del secretari general de la Federació de Construcció i Fusta de CCOO, Miguel Peláez, qui va reivindicar la militància política com “imprescindible” i va deixar clar que per a ell “el sindicalisme no és neutral”. A partir d´aquí, va fer un retrat de la crisi que pateix el sector de la construcció, que en paraules de Peláez ha estat en anys anteriors “refugi per a l´especulació de capitals i la corrupció”. Eventualitat, precarietat, subcontractació, externalització i una major sinistralitat com a conseqüència, així com l´utilització de la immigració com a `carn de canó´ per part de la patronal per a rebaixar les condicions de treball, una formació deficient i una baixa productivitat per una mala organització del treball, defineixen el sector segons el dirigent sindical, que no veu solucions a curt termini i per tant creu que les propostes han de ser de més llarg recorregut per a “forçar un canvi en les polítiques i propiciar un nou model productiu”.
L´estratègia de futur que va defensar Peláez passa per: canviar la política del sòl, invertir en polítiques d´habitatge (rehabilitació d´edificis i increment de l´oferta de lloguer), impulsar un nou model d´obra pública, que sigui “exemple d´eficiència i que respecti les lleis laborals i les que emanen del Parlament”, i un nou model de relacions laborals on prevalgui el conveni col.lectiu enlloc de l´individualització.
Una vegada caracteritzada la crisi del sector, el secretari general de la federació de CCOO va assegurar que “de la crisi en sortirem” però que depèn de la classe treballadora que no ens deixi amb més desigualtats i una retallada de drets: “El problema de la classe obrera és la crisi d´identitat com a classe i si no volem que ens guanyin la batalla ideològica, hem de superar aquesta crisi”. La manera: “Estant convençuts que l´única sortida és la política d´esquerres i recuperant la militància i la solidaritat de classe”. Peláez va acabar fent una crida a portar les propostes d´EUiA als centres de treball i a “combatre el desànim treballant amb força” perquè així “la dreta no entrarà ni a Catalunya ni a Espanya”.
L´acte el va cloure el coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, qui va advertir que més enllà de la crisi econòmica hi ha una crisi política que, alimentada per la dreta i l´extrema dreta –en el cas de l´intent d´inhabilitació el jutge Garzón- posa en perill la democràcia. Davant aquesta situació, Miralles va incidir en la capacitat d´hegemonia i de crear aliances que tenim l´esquerra, i va instar a “no seguir reaccionant a la defensiva” per passar a ser “més actius”. En aquesta línia, el coordinador general d´EUiA va dir que “l´esquerra política i social hem d´explicar, hem de convèncer, hem de recuperar l´espai que és nostre” i va instar els sindicats a “situar-se amb l´esquerra política” perquè “la lluita de classes existeix”. Miralles es va sumar al missatge que havien dona abans Cabezas i Peláez: “Hem de recuperar la política com a compromís, recuperar el projecte comunitari i aconseguir una majoria més a l´esquerra a Catalunya”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada